Bear Necessities: Andean Bears Call Machu Picchu Home

{h1}

Machu picchu, de plaats van de historische inca-ruïnes en een populaire bestemming voor toeristen, is ook een favoriete bestemming voor de enige inheemse soorten in zuid-amerika - de andesbeer.

Machu Picchu, de plaats van de historische Inca-ruïnes en een populaire bestemming voor toeristen, is ook een favoriete bestemming voor de enige inheemse soorten in Zuid-Amerika - de Andesbeer.

In een recent onderzoek van het historische heiligdom van Machu Picchu, vonden parkambtenaren en natuurbeschermers tekenen van Andesberen (Tremarctos ornatus) in het grootste deel van de Peruviaanse site, onthullend dat de beren meer wijdverspreid zijn en meer gevestigd zijn in de beroemde Incan-ruïnes dan eerder werd vermoed, hebben vertegenwoordigers van de Wildlife Conservation Society (WCS) 26 januari in een verklaring aangekondigd.

Machu Picchu staat op de Werelderfgoedlijst van de United Nations Educational, Scientific and Cultural Organisation (UNESCO) en is een van de slechts 35 sites die erkend zijn voor zowel culturele als natuurlijke betekenis. De bevindingen van het onderzoek helpen functionarissen de habitat van de beer beter te beschermen, aangezien onderzoekers de levensstijl en gewoonten van de Andes-beren blijven onderzoeken, waarover weinig bekend is. [Andesberen zijn thuis in Machu Picchu | Video]

Soms worden ze ook wel brilberen genoemd vanwege lichtgele of witte aftekeningen rond hun ogen. De beren van de Andes zijn alleseters tot 2 meter lang en kunnen wel 181 kilo wegen. Ze leven in de bossen en graslanden van het Andesgebergte, variërend van Venezuela tot Bolivia.

Meer dan 30 opgeleide onderzoekers en parkambtenaren hebben deelgenomen aan de recente jaarlange enquête naar de beren van de Andes in het heiligdom van Machu Picchu.

Meer dan 30 opgeleide onderzoekers en parkambtenaren hebben deelgenomen aan de recente jaarlange enquête naar de beren van de Andes in het heiligdom van Machu Picchu.

Krediet: Diego Peréz / WCS Peru

Voor de enquête van Machu Picchu werkte de WCS samen met het Peruviaanse federale agentschap Servicio Nacional de Áreas Naturales Protegidas por el Estado (SERNANP). Van augustus 2014 tot september 2015 hebben 30 parkambtenaren en onderzoekers onderzoek gedaan naar regenwoud- en graslandhabitats, op zoek naar bewijs van Andesberen - scat, voetafdrukken en voerborden.

Ze vonden bewijs in overvloed - sporen van Andesberen verschenen in meer dan 95 procent van een gebied van Machu Picchu van 142 vierkante mijl (368 vierkante kilometer), volgens de WCS.

Machu Picchu trekt dagelijks meer dan 2500 menselijke bezoekers, meldde de Peruaanse Times in 2014, maar de interacties tussen beren en mensen blijven zeldzaam. Hoewel de beren van de Andes overdag actief zijn, zijn ze verlegen en vermijden ze contact met mensen, aldus het Wereld Natuur Fonds voor de Natuur.

Videobeelden vastgelegd in 2016 tonen een jonge Andes beer die over de ruïnes op de locatie in de nabijheid van toeristen klimt, maar dit was onder hoogst ongebruikelijke omstandigheden, vertelden functionarissen aan het Peruviaanse nieuwsstation Canal N. De beer was geschrokken van een Peruviaanse helikopter die boven haar hoofd cirkelde, die de no-fly-zone van het gebied heeft geschonden, meldde Fertur Peruvian Travel Blog.

Een jaar lang onderzoek dat Andean aantreft in meer dan 95 procent van het studiegebied in het historische heiligdom van Machu Picchu, een van de meest bezochte plaatsen in Zuid-Amerika.

Een jaar lang onderzoek dat Andean aantreft in meer dan 95 procent van het studiegebied in het historische heiligdom van Machu Picchu, een van de meest bezochte plaatsen in Zuid-Amerika.

Krediet: Copyright Ever Chuchullo

Het onderzoek bepaalde ook dat de beren van Machu Picchu deel uitmaken van een grotere groep van Andijnse beren die zich vermengen via grasland "corridors" - natuurlijke verbindingen tussen gescheiden habitats - die zich voordoen op een hoogte van meer dan 11.000 voet (3.400 meter) boven de zeespiegel.

"Het is verbazingwekkend dat deze wereldberoemde locatie ook [een] belangrijke habitat is voor de beren van de Andes," zei Isaac Goldstein, coördinator van het Andes Bear Program van WCS, in een verklaring. "De resultaten van de enquête zullen ons helpen om de behoeften van deze soort te begrijpen en hoe de Andes-beren op deze locatie beheerd kunnen worden."

Oorspronkelijk artikel op WordsSideKick.com.


Video Supplement: VS news: ¿Qué pasó con el oso Pinocho? / What happened to Pinocchio the andean bear?.




WordsSideKick.com
Alle Rechten Voorbehouden!
Reproductie Van Materialen Toegestaan Alleen Prostanovkoy Actieve Link Naar De Site WordsSideKick.com

© 2005–2019 WordsSideKick.com