Feiten Over Otters

{h1}

Otters zijn gestroomlijnde, dik behaarde zwemmers die over de hele wereld worden gevonden.

Met lange, slanke, gestroomlijnde lichamen en voeten met zwemvliezen, worden otters geboren zwemmers. Ze zijn te vinden in waterwegen op elk continent behalve Australië en Antarctica. Ze worden vaak gezien zwevend op hun rug. Hun dikke pels vallen lucht vast en maken ze drijvend. Helaas is de vacht zeer begeerd en zijn er op veel plaatsen jagers bijna tot uitsterving opgejaagd.

Grootte

Er zijn 13 soorten otters, in zeven geslachten, volgens Integrated Taxonomic Information System (ITIS). Ze zijn er in vele maten. De grootste otter is de gigantische otter. Het groeit van 4,9 tot 5,9 voet (1,5 tot 1,8 meter) lang. Hoewel het de grootste is, is het niet de zwaarste. Dit onderscheid gaat naar de zeeotter. Mannetjes wegen tot 90 lbs. (41 kilogram).

De kleinste otter is de Aziatische kleine klauwige otter, die tot 2,9 voet (90 centimeter) lang en tot 11 lbs groeit. (5 kg), volgens de San Diego Zoo.

Habitat

Otters worden bijna overal ter wereld aangetroffen en in veel natte habitats, zoals rivieren met zoet water, meren, oceanen, kustlijnen en moerassen. De meeste otters leven in holen - gebouwd door andere dieren, zoals bevers - die in de grond worden gegraven met veel kanalen en droge binnenkamers.

De zeeotter komt echter zelden aan land, volgens de San Diego Zoo. Zeeotters zijn te vinden in twee gebieden: de Pacifische kusten van Rusland en Alaska, en langs de centrale Californische kust. Ze leven in offshorewouden van gigantische kelp, volgens het Animal Diversity Web (ADW). Ze eten, rusten en verzorgen zichzelf aan het wateroppervlak.

Hallo! Een rivierotter in Engeland.

Hallo! Een rivierotter in Engeland.

Credit: U.K. Environment Agency.

gewoontes

Otters zijn erg sociale wezens. Een groep otters wordt een vlot genoemd, volgens de San Diego Zoo. Ze zijn ook 's nachts en jagen' s nachts.

Ze houden ook van spelen. Ze glijden graag van dijken in het water, worstelen, jagen hun staarten af ​​en nemen deel aan andere leuke spellen. Ze zijn ook erg nieuwsgierig en willen graag nieuwe dingen onderzoeken.

Otters spenderen een groot deel van hun dag aan het verzorgen van zichzelf. Ze reinigen hun vacht door bijten en krassen tegen rotsen, of wrijven op boomstammen of gras. Ze hebben eigenlijk twee lagen vacht: een dichte ondervacht die de lucht vasthoudt en een toplaag van lange, waterdichte haren.

Dieet

Otters zijn carnivoren, wat betekent dat ze vlees eten. Zeeotters eten een breed scala aan zeedieren, waaronder mosselen, tweekleppige schelpdieren, egels, zeeoren, krabben, slakken en ongeveer 40 andere mariene soorten. Volgens Defenders of Wildlife is dit ongeveer 25 procent van hun gewicht in voedsel. Rivierotters eten voornamelijk kikkers, krabben, rivierkreeften, vissen en weekdieren. Ze eten ook kleine zoogdieren en vogels.

Nakomelingen

Een vrouwelijke otter heeft een draagtijd van twee maanden voor kleinere soorten en vijf maanden voor zeeotters. Ze zal een tot vijf kinderen krijgen, meestal worden er maar twee baby's tegelijk geboren. Zeeotters zijn de enige otters die in water bevallen. Andere otters bevallen in holen.

Otter baby's worden pups genoemd. Ze worden geboren met een gewicht van slechts 128 gram (128 gram) voor kleinere soorten en 5 pond. (2,3 kg) voor zeeotters, volgens de San Diego Zoo. Pups hebben gesloten ogen die ongeveer 1 maand oud zijn. Na 2 maanden beginnen de pups te zwemmen. [Foto's: Orphaned Otter Pup wordt verwend in het Aquarium van Chicago]

Op 1 jaar oud verlaten pups hun moeder. Door 2 tot 5 jaar oud zullen ze klaar zijn om hun eigen pups te maken. Otter leeft tot ongeveer 12 jaar oud in het wild, en langer in gevangenschap.

Zeeotters komen samen in een kelpbed bij Kodiak Island, Alaska.

Zeeotters komen samen in een kelpbed bij Kodiak Island, Alaska.

Krediet: Arthur Morris

Classificatie / taxonomie

Hier is de classificatie van otters, volgens Integrated Taxonomic Information System (ITIS) en de International Union for Conservation of Nature (IUCN):

Koninkrijk: Animalia
subrijk: Bilateria
Infrakingdom: Deuterostomia
stam: Chordata
subphylum: Vertebrata
Infraphylum: Gnathostomata
superklasse: Tetrapoda
Klasse: Mammalia
subklasse: Theria
Infraclass: Eutheria
Bestellen: Carnivora
onderorde: Caniformia
Familie: Marterachtigen
onderfamilie: Lutrinae
Geslachten en soorten:

  • Aonyx capensis (Afrikaanse klauwier met kleine klauw, moerasotter, Afrikaanse klauwloze otter)
  • Aonyx cinereus (Aziatische kleine klauw otter)
  • Aonyx congicus (Congo klauwloze otter)
  • Enhydra lutris (zeeotter)
  • Hydrictis maculicollis (speckle-throated otter, spotted-necked otter)
  • Lontra canadensis (Noord-Amerikaanse rivierotter)
  • Lontra Felina (marine otter)
  • Lontra longicaudis (Amazone rivierotter, otter met lange staart, neotropische rivierotter)
  • Lontra provocax (grote rivierotter, rivierwolf, zuidelijke rivierotter)
  • Lutra Lutra (Europese otter, Euraziatische otter)
  • Lutra Nippon (Japanse otter) - mogelijk uitgestorven, volgens IUCN, en is mogelijk geen afzonderlijke soort
  • Lutra sumatrana (harige neus-otter)
  • Lutrogale perspicillata (glad gecoate otter)
  • Pteronura brasiliensis (gigantische otter)

Conserveringsstatus

De meeste otter soorten zijn bijna bedreigd, kwetsbaar of bedreigd, volgens de International Union for Conservation of Nature's Otter Specialist Group. De populaties van alle otters nemen af, behalve de Noord-Amerikaanse rivierotter, die als stabiel en van "minst bezorgd" wordt beschouwd voor uitsterving.

De bedreigde soort; dat wil zeggen, die met een zeer hoog risico van uitsterven in de nabije toekomst in het wild, zijn de gigantische otter, harige neus-otter, marine-otter, Zuid-Amerikaanse rivierotter en zeeotter. Volgens de IUCN hebben zeeotters volgens de schattingen de afgelopen 45 jaar een afname van meer dan 50 procent ondergaan.

Andere feiten

Warme lucht gevangen in de vacht van een zeeotter houdt ze warm in kille wateren.

Wanneer otters duiken, dichten ze hun oren en neus.

Het woord otter komt van Oud-Engels en Indo Europese wortelwoorden die ook werden gebruikt om het Engelse woord voor water te creëren.

Otters hebben de dichtste vacht ter wereld. Het varieert van 250.000 tot een miljoen haren per vierkante inch, volgens de Defenders of Wildlife.

Extra middelen

  • National Geographic: Sea Otter
  • National Geographic: North American River Otter
  • Het Otter-project


Video Supplement: Stotter ik?? || 21 feiten over mij.




Onderzoek


'Out Of Time' Fossil Onthult Ancient Ocean Diversity
'Out Of Time' Fossil Onthult Ancient Ocean Diversity

Lessen Uit De Dood Van Een Baby Bison: Niet Doen. Touch. Wildlife.
Lessen Uit De Dood Van Een Baby Bison: Niet Doen. Touch. Wildlife.

Science Nieuws


Honey Works Better Than Cough Medicine
Honey Works Better Than Cough Medicine

Mensen Over De Hele Wereld Voelen Zich Meer Verdrietig, Gestrest En In Pijn Dan Ooit
Mensen Over De Hele Wereld Voelen Zich Meer Verdrietig, Gestrest En In Pijn Dan Ooit

Gevangen Op Camera: Ice-Dwelling Sea Anemone
Gevangen Op Camera: Ice-Dwelling Sea Anemone

Colossal Squid Is No Monster, Study Finds
Colossal Squid Is No Monster, Study Finds

Voor Vrouwen Leidt Één Drankje Per Dag Tot Gezond Ouder Worden
Voor Vrouwen Leidt Één Drankje Per Dag Tot Gezond Ouder Worden


WordsSideKick.com
Alle Rechten Voorbehouden!
Reproductie Van Materialen Toegestaan Alleen Prostanovkoy Actieve Link Naar De Site WordsSideKick.com

© 2005–2019 WordsSideKick.com