Feiten Over Skunks

{h1}

Het zwart-witte bont van een stinkdier dient als een waarschuwing om weg te blijven of geconfronteerd te worden met een kleverige, stinkende afscheiding uit hun anale geurklieren.

Stinkdieren zijn kleine, harige dieren met zwarte en witte strepen. Sommige stinkdieren zijn gestreept en sommige zijn gespot of hebben swirlpatronen op hun pels. Ongeacht het patroon, de zwart-witte kleuring is een waarschuwingsteken voor iedereen die dit kleine schepsel kan schaden. Ze verpakken een dreun van een afweermechanisme - schadelijke geuren geproduceerd uit hun goed ontwikkelde geurklieren.

Grootte

Skunks zijn meestal ongeveer zo groot als huiskatten. Ze worden 8 tot 19 inch (20 tot 48 centimeter) lang en wegen ongeveer 7 ounce tot 14 pond. (198 gram tot 6 kilogram). Hun staart voegt nog eens 5 tot 15 inch (13 tot 38 cm) toe aan hun lengte.

Het oostse hog-nosed skunk is het grootste van alle skunk-soorten, volgens het Animal Diversity Web (ADW). Het groeit meestal tot 27,56 tot 31,50 inch (70 tot 80 cm) en weegt 4,41 tot 9,91 lbs. (2 tot 4,5 kg).

Habitat

Deze kleine stinkers zijn te vinden in de Verenigde Staten, Canada, Zuid-Amerika en Mexico. Stinken dassen, die onlangs werden beschouwd als onderdeel van de stinkdier familie, zijn te vinden in Indonesië en de Filippijnen.

Stinkdieren leven in bosranden, bossen, graslanden en woestijnen. Ze maken meestal hun huizen in verlaten holen, maar leven ook in verlaten gebouwen, onder grote rotsen en in holle boomstammen.

gewoontes

De meest memorabele eigenschap van het stinkdier is de geur. Wanneer ze bang zijn, schieten stinkdieren volgens National Geographic een stinkende, olieachtige substantie uit een klier onder hun staarten met een bereik van maximaal 10 voet (3 meter). De geur van deze klier kan dagen duren, maar is niet schadelijk. De meeste dieren laten stinkdieren alleen, tenzij ze geen andere prooi kunnen vinden. Alvorens te spuiten, zal een gevlekt stinkdier een handstand op zijn voorpoten doen en zijn staart richten zonder zijn ogen van de aanvaller af te halen.

Het is belangrijk om te onthouden dat de meeste stinkdieren niet agressief zijn en mensen niet zullen schaden tenzij ze worden bedreigd, volgens The Humane Society.

Stinkdieren zijn nachtdieren en zijn op zoek naar voedsel, terwijl de meeste dieren en mensen slapen. Hoewel je stinkdieren meestal alleen ziet, verzamelen ze zich om te paren. Een groep stinkdieren wordt een overdosis genoemd.

Dieet

Stinkdieren zijn alleseters, wat betekent dat ze zowel vlees als vegetatie eten. Hun dieet bestaat uit planten, insecten, larven, wormen, fruit, eieren, reptielen, kleine zoogdieren en vissen.

Nakomelingen

Er is weinig bekend over de biologie van stinkende dassen, volgens de ADW.

Vrouwelijke stinkdieren bevallen elk jaar. Hun draagtijd duurt vaak ongeveer twee maanden en ze krijgen per keer twee tot tien nakomelingen.

Babystunks worden kits genoemd. Kits zijn blind als ze worden geboren, omdat hun ogen tot ongeveer 3 weken oud gesloten zijn, volgens de dierentuin van San Diego. Ze worden gespeend op 2 maanden oud. Nadat ze zijn gespeend, verlaten ze het hol en zijn ze tot 10 tot 12 maanden oud klaar om hun eigen sets te hebben.

Skunks hebben een zeer korte levensduur en leven vaak slechts ongeveer drie jaar. In gevangenschap kunnen ze iets langer leven, meestal zeven tot acht jaar.

Er zijn vier soorten gevlekte stinkdieren. Westelijke gevlekte stinkdieren (afgebeeld) strekken zich uit van centraal Mexico door de westelijke Verenigde Staten tot Brits-Columbia; Zuidelijke gevlekte stinkdieren komen voor van centraal Mexico zuid tot centraal Costa Rica; Oost-gevlekte stinkdieren worden gevonden uit het oosten van Canada, de Appalachen tot aan Noordoost-Mexico.

Er zijn vier soorten gevlekte stinkdieren. Westelijke gevlekte stinkdieren (afgebeeld) strekken zich uit van centraal Mexico door de westelijke Verenigde Staten tot Brits-Columbia; Zuidelijke gevlekte stinkdieren komen voor van centraal Mexico zuid tot centraal Costa Rica; Oost-gevlekte stinkdieren worden gevonden uit het oosten van Canada, de Appalachen tot aan Noordoost-Mexico.

Dankbetuiging: Adam Dillon / University of California, Santa Barbara

Classificatie / taxonomie

Tot voor kort werden stinkdieren beschouwd als onderdeel van de Mustelid-familie, gerelateerd aan wezels, otters en dassen. Moleculaire analyse heeft aangetoond dat stinkdieren erkend moeten worden als een enkele familie, Mephitidae, volgens de ADW. Ook stinken dassen, die voorkomen in Indonesië en de Filippijnen, zijn onlangs beschouwd als onderdeel van de stinkdierfamilie.

Hier is de classificatie van mephitids, volgens het Integrated Taxonomic Information System (ITIS):

Koninkrijk: Animalia
subrijk: Bilateria
Infrakingdom: Deuterostomia
stam: Chordata
subphylum: Vertebrata
Infraphylum: Gnathostomata
superklasse: Tetrapoda
Klasse: Mammalia
subklasse: Theria
Infraclass: Eutheria
Bestellen: Carnivora
onderorde: Caniformia
Familie: Mephitidae
genera:

  • Conepatus (hog-nosed skunks)
  • Stank (hooded skunks, striped skunks)
  • Spilogale (gevlekte stinkdieren)
  • Mydaus (stink dassen)

Soorten:

  • Conepatus chinga (Molina's hog-nosed skunk)
  • Conepatus humboldtii (Humboldt's hog-nosed skunk)
  • Conepatus leuconotus (Amerikaanse hog-nosed skunk, Oost-hog-nosed skunk, wit-gesteunde hog-nosed skunk, badger skunk, rooter skunk, Texas skunk)
  • Conepatus semistriatus (gestreepte hog-nosed skunk)
  • Mephitis macroura (hooded skunk)
  • Mephitis mephitis (gestreepte skunk)
  • Spilogale angustifrons (Southern spotted skunk)
  • Spilogale gracilis (Western spotted skunk)
  • Spilogale putorius (Oostelijke gevlekte skunk, gevlekte skunk)
  • Spilogale pygmaea (pygmy spotted skunk)
  • Mydaus javanensis (Sunda stink badger, Indonesian stink badger)
  • Mydaus marchei (Palawan stink das)

Conserveringsstatus

Geen enkele stinkdierensoort is momenteel in gevaar, volgens de Internationale Unie voor het behoud van de natuur.Op één uitzondering na staan ​​ze allemaal op de rode lijst van bedreigde diersoorten van de unie als "minst bezorgd". De pygmy spotted skunk wordt als kwetsbaar beschouwd vanwege het aanhoudende bevolkingsverlies, geschat op meer dan 30 procent over de afgelopen drie generaties van de soort.

Andere feiten

Voor het spuiten laadt een stinkdier vaak op bij een aanvaller, stomp de voorpoten of sis.

Skunk is een van de vier wilde dieren die volgens de Humane Society als primaire dragers van het rabiësvirus worden beschouwd.

De Oost-gevlekte stinkdier is de enige stinkdier dat bomen kan klimmen, volgens de ADW.

Extra middelen

  • Nature: Baby Skunk Video
  • PBS: gestreepte skunk
  • ADW: Skunk met een kap


Video Supplement: Early Skunk | feiten.




Onderzoek


Catch & Release: Great White Shark Science Wakkert Controverse Aan
Catch & Release: Great White Shark Science Wakkert Controverse Aan

Weird! Deze Vreemde, Oude Vogel Had Scherpe Tanden
Weird! Deze Vreemde, Oude Vogel Had Scherpe Tanden

Science Nieuws


Pijnlijke, Dagen-Lange Erecties Gebeuren Ook Bij Vrouwen
Pijnlijke, Dagen-Lange Erecties Gebeuren Ook Bij Vrouwen

Geheime Hoven: Een Geschiedenis Van Intriges En Misbruik
Geheime Hoven: Een Geschiedenis Van Intriges En Misbruik

Wat Te Doen (En Niet Te Doen) Om De Vaccinatiepijn Bij Kinderen Te Verminderen
Wat Te Doen (En Niet Te Doen) Om De Vaccinatiepijn Bij Kinderen Te Verminderen

Monkey Drumming Suggereert De Oorsprong Van Muziek
Monkey Drumming Suggereert De Oorsprong Van Muziek

De Microben In Je Maag Maken Je Misschien Dik
De Microben In Je Maag Maken Je Misschien Dik


WordsSideKick.com
Alle Rechten Voorbehouden!
Reproductie Van Materialen Toegestaan Alleen Prostanovkoy Actieve Link Naar De Site WordsSideKick.com

© 2005–2019 WordsSideKick.com