Beroemde Boomklimmende Leeuwen Die Laag Op Prooi Rennen

{h1}

Lions in het ishasha-district in uganda moeten verder reizen voor voedsel dan in de jaren zeventig, vindt nieuw onderzoek.

Een zeldzame groep boomklimmende leeuwen in Oeganda moet verder en verder reiken om voldoende prooien te vinden om te overleven, een nieuwe studie gevonden.

Het onderzoek ontdekte dat de leeuwen van de Ishasha-wijk van het land hun gamma hebben uitgebreid en sinds de jaren zeventig de omvang van hun trots hebben verkleind. De leeuwen leven in het Queen Elizabeth National Park en zijn een van de slechts twee populaties leeuwen ter wereld die volgens het park dagelijks bomen beklimmen. (De andere groep woont in een park in Tanzania.) De leeuwen kunnen klimmen om de hitte op de grond te vermijden of om te ontsnappen aan bijtende vliegen. Hun ongewone gedrag maakt ze tot een belangrijke trekpleister voor Oeganda.

Stroperij in het park heeft de biomassa, of het totale gewicht, van prooidieren voor de leeuwen, zoals antilopen, verlaagd van 50.7000 pond. per 0,6 vierkante mijl (23.000 kilogram per vierkante kilometer) in de jaren 1970 tot slechts 17.750 pond. per 0,6 vierkante mijl (8.050 kg per vierkante km) vandaag, schreven onderzoekers van de Wildlife Conservation Society in de Journal of East African Natural History. [In Photos: The Biggest Lions on Earth]

Huis op het terrein

Om te achterhalen hoe de dieren zich hebben aangepast, hebben de onderzoekers radiohalsbanden aan 12 leeuwen van de twee prides in Ishasha gemonteerd en tussen 2005 en 2010 de grote katten gevolgd. De wetenschappers gebruikten de radiokraaggegevens om het thuisaanbod van de leeuwen te bepalen, de berekening van de afstanden zwierf zowel voor de trots als geheel en voor individuele leeuwen.

De gegevens toonden aan dat het bereik van de trots vandaag varieert tussen de 48,5 vierkante kilometer (48,7 vierkante kilometer) en de 58,5 vierkante kilometer (22,6 vierkante mijl). Halverwege de jaren zeventig bleven Ishasha-leeuwen iets dichter bij huis: de noordelijke trots had een gemiddeld bereik van 34 vierkante kilometer (34 vierkante kilometer), terwijl de zuidelijke trots binnen een oppervlakte van 38 vierkante kilometer bleef; zeiden de onderzoekers. Dit zijn al kleine reeksen voor leeuwen, schreven de onderzoekers; in de Serengeti, leeuwen soms zwerven over de 400 vierkante km (400 vierkante km).

Succesvolle jacht

De lievelingsmaaltijd van de Ishasha-leeuwen, die tussen 57 en 62 procent van hun dood omvatte, was de kob van Uganda, een roodbruine antilope waarvan de mannetjes gestreepte hoorns hebben. De leeuwen geven de voorkeur aan grasland en beboste graslanden, waarschijnlijk omdat kob daar het meest voorkomt en de jacht gemakkelijker is dan in dichtbegroeide gebieden, aldus de onderzoekers.

De trotsengroottes zijn sinds het begin van de jaren tachtig iets gekrompen, vonden de onderzoekers. In 1981 was de zuidelijke trots maximaal 23 personen sterk, inclusief maximaal 14 volwassenen tegelijk; vandaag had de zuidelijke trots maar liefst 22 individuen tegelijk, maar slechts 11 volwassenen op een gegeven moment. Een trots die vroeger direct naar het noorden van de zuidelijke trots van vandaag zwierf, bestaat niet langer, waarschijnlijk omdat de dalende aantallen prooien het onmogelijk maakten om te overleven in dat gebied, rapporteerden de onderzoekers.

"Een deel van het geld dat afkomstig is van het toerisme om deze leeuwen te [zien] moet worden geïnvesteerd in ten eerste de dichtheid van de prooibiomassa te verbeteren en in de tweede plaats ervoor te zorgen dat grasland en een open boshabitat in dit deel van het park worden gehandhaafd of verhoogd", concludeerden de wetenschappers.

Oorspronkelijk artikel over WordsSideKick.com.


Video Supplement: .




WordsSideKick.com
Alle Rechten Voorbehouden!
Reproductie Van Materialen Toegestaan Alleen Prostanovkoy Actieve Link Naar De Site WordsSideKick.com

© 2005–2019 WordsSideKick.com