Flamingo-Feiten: Voedsel Verandert In Veren Roze

{h1}

Flamingo's zijn grote vogels met lange halzen, stokachtige benen en roze of roodachtige veren. De kleuren van de veren zijn afkomstig van pigmenten uit hun voedsel.

Flamingo's zijn grote vogels die te herkennen zijn aan hun lange nek, stokachtige benen en roze of roodachtige veren. Flamingo's belichamen het gezegde "jij bent wat je eet." De roze en roodachtige kleuren van de veren van een flamingo zijn afkomstig van etende pigmenten gevonden in algen en ongewervelde dieren.

Er zijn zes soorten flamingo, volgens het Integrated Taxonomic Information System (ITIS): grotere flamingo, kleinere flamingo, Chileense flamingo, Andes-flamingo, James '(of puna) flamingo en Amerikaanse (of Caribische) flamingo.

De grotere flamingo is de grootste soort. Het staat 3,9 tot 4,7 voet (1,2 tot 1,45 meter) en weegt tot 7,7 lbs. (3,5 kilogram), volgens Sea World. De kortste soort is de kleinere flamingo, die 2,6 voet (80 cm) staat en 5,5 lbs weegt. (2,5 kg). De spanwijdte van flamingo's varieert van 37 inch (95 cm) tot 59 inch (150 cm).

Kleinere flamingo (Phoeniconaias minor).

Krediet: © Mark Anderson

Habitat

Amerikaanse flamingo's leven in West-Indië, Yucatán, in het noorden van Zuid-Amerika en langs de Galapagos-eilanden. Chileense, Andes en James 'flamingo's leven in Zuid-Amerika, en de grotere en kleinere flamingo's leven in Afrika. Grotere flamingo's zijn ook te vinden in het Midden-Oosten en India.

Flamingo's zijn watervogels, dus ze leven in en rond lagunes of meren. Deze waterlichamen hebben de neiging zout of alkalisch te zijn. Flamingo's zijn over het algemeen niet-migrerend, maar veranderingen in het klimaat of de waterstanden in hun broedgebieden zullen ervoor zorgen dat ze verhuizen, aldus Sea World.

Dieet

Flamingo's eten larven, kleine insecten, blauwgroene en rode algen, weekdieren, schaaldieren en kleine vissen, volgens Sea World. Hun neiging om zowel vegetatie als vlees te eten, maakt ze tot alleseters.

Flamingo's zijn roze omdat de algen die ze eten geladen zijn met bètacaroteen, een organische stof die een roodachtig oranje pigment bevat. (Beta-caroteen is ook aanwezig in veel planten, maar vooral in tomaten, spinazie, pompoenen, zoete aardappel en natuurlijk wortels.) De weekdieren en schaaldieren flamingo's snack op bevatten soortgelijke pigment-verpakking carotenoïden.

Carotenoïde niveaus in hun voedsel variëren in verschillende delen van de wereld, daarom zijn Amerikaanse flamingo's meestal fel rood en oranje, terwijl kleinere flamingo's van het door droogte geteisterde Lake Nakuru in centraal Kenia over het algemeen lichter roze zijn.

Als een flamingo zou stoppen met het eten van voedsel dat carotenoïden bevat, zouden zijn nieuwe veren beginnen te groeien met een veel lichtere schaduw, en de roodachtige veren zouden uiteindelijk wegrotten. Gerookte veren verliezen hun roze tint.

Wat een flamingo eet, hangt af van wat voor soort snavel het heeft. Kleine, James 'en Andes-flamingo's hebben een zogenaamde deep-keeled bill. Ze eten voornamelijk algen. Grotere, Chileense en Amerikaanse flamingo's hebben ondiep-kielachtige biljetten, waarmee ze insecten, ongewervelde dieren en kleine vissen kunnen eten.

Om te eten, zullen de flamingo's de bodem van het meer met hun voeten roeren en hun snavels in de modder en het water duiken om hun maaltijd te vangen.

gewoontes

Groepen flamingo's worden kolonies of kuddes genoemd. De kolonie werkt samen om elkaar te beschermen tegen roofdieren en voor de jeugd te zorgen.

Er wordt aangenomen dat flamingo's monogaam zijn, volgens Sea World. Als ze paren, blijven ze bij die partner. Een groep flamingo's zal allemaal tegelijk paren zodat alle kuikens tegelijkertijd uitkomen. Paartjes zullen nesten uit modderhopen maken, en het vrouwtje legt één ei per keer, volgens de Smithsonian National Zoo.

Elk ei is iets groter dan een groot kippenei, met een lengte van 3 tot 3,5 inch (78 tot 90 millimeter) en 4 tot 4,9 gram (115 tot 140 gram). Het ei zal 27 tot 31 dagen nodig hebben om uit te komen, en het opkomende kuiken zal slechts 2,5 tot 3,2 ounces (73 tot 90 g) zijn. Jongere volwassenheid op de leeftijd van 3 tot 5 jaar.

Babyflamingo's zijn grijs of wit. Ze zullen roze worden in de eerste paar jaar van hun leven. Flamingo's leven 20 tot 30 jaar in het wild of tot 50 jaar in een dierentuin.

Twee schattige flamingokuikens werden deze maand geboren in de Smithsonian's National Zoo in Washington, DC. De babyvogels waren de 100ste en 101ste flamingo-kuikens die uitkwamen in het vogelhuis van de dierentuin.

Twee schattige flamingokuikens werden deze maand geboren in de Smithsonian's National Zoo in Washington, D.C. De babyvogels waren de 100ste en 101ste flamingokuikens die uitkwamen in het Bird House van de dierentuin.
Omdat flamingokuikens een hogere overlevingskans hebben als ze met de hand worden grootgebracht, houden dierenverzorgers de baby's voorlopig uit de spotlight. Als ze ouder zijn, zullen de vogels buiten de dierentuin van de flamingo's naar buiten komen, volgens Smithsonian ambtenaren. [Verwante galerij: de leukste babywilde dieren ter wereld]

Krediet: Madelyn Duhon / Smithsonian's National Zoo

Twee schattige flamingokuikens werden deze maand geboren in de Smithsonian's National Zoo in Washington, D.C. De babyvogels waren de 100ste en 101ste flamingokuikens die uitkwamen in het Bird House van de dierentuin.
Omdat flamingokuikens een hogere overlevingskans hebben als ze met de hand worden grootgebracht, houden dierenverzorgers de baby's voorlopig uit de spotlight. Als ze ouder zijn, zullen de vogels buiten de dierentuin van de flamingo's naar buiten komen, volgens Smithsonian ambtenaren. [Verwante galerij: de leukste babywilde dieren ter wereld]
Krediet: Madelyn Duhon / Smithsonian's National Zoo

Classificatie / Taxonomie

De taxonomie van flamingo's, volgens ITIS, is:

Koninkrijk: Animalia
stam: Chordata
Klasse: Aves
Bestellen: Phoenicopteriformes
Familie: Phoenicopteridae
genera: Phoeniconaias, Phoenicoparrus, Phoenicopterus
Soorten:

  • Phoeniconaias minor (Kleinere flamingo)
  • Phoenicoparrus andinus (Andes-flamingo)
  • Phoenicoparrus jamesi (James 'flamingo of puna flamingo)
  • Phoenicopterus chilensis (Chileense flamingo)
  • Phoenicopterus roseus (Grotere flamingo)
  • Phoenicopterus ruber (Amerikaanse flamingo of Caribische flamingo)

Conserveringsstatus

Volgens de Rode Lijst van bedreigde soorten van de Internationale Unie voor het Behoud van de Natuur, wordt momenteel geen flamingo-soort als bedreigd beschouwd. De mindere, Chileense en James'flamingo's worden bijna bedreigd geacht omdat hun aantal klein of dalend is, volgens de IUCN.

Andere feiten

Fossiel bewijsmateriaal wijst erop dat de groep waaruit de flamingo's zijn voortgekomen erg oud is en ongeveer 30 miljoen jaar geleden bestond, voordat veel andere vogelorden waren geëvolueerd, volgens Sea World.

Het is niet echt bekend waarom flamingo's de neiging hebben om op één voet te staan, maar er wordt verondersteld dat het houden van een van hun voeten uit het koude water hen helpt lichaamswarmte te behouden. Het lijkt ook een comfortabele rustpositie voor hen te zijn.

Hoewel wordt aangenomen dat flamingo's tropische vogels zijn, kunnen ze ook leven en gedijen in koude omgevingen zolang ze toegang hebben tot veel water en voedsel.

In Oost-Afrika zijn meer dan 1 miljoen flamingo's bekend om samen te komen en vormen de grootste bekende kudde, volgens de Philadelphia Zoo.

Andere bronnen:

  • Smithsonian National Zoo: Flamingo's
  • Sea World: uitkomen en verzorgen van jonge Flamingo's
  • National Geographic: Greater Flamingos


Video Supplement: 192nd Knowledge Seekers Workshop - Oct 5, 2017.




WordsSideKick.com
Alle Rechten Voorbehouden!
Reproductie Van Materialen Toegestaan Alleen Prostanovkoy Actieve Link Naar De Site WordsSideKick.com

© 2005–2019 WordsSideKick.com