Kangaroo Feiten

{h1}

Kangoeroes zijn een van de vele buideldieren afkomstig uit australië, en zijn expert-springers en zelfs zwemmers die in groepen leven die mobs worden genoemd.

Kangoeroes zijn grote buideldieren die alleen in Australië worden gevonden. Ze worden geïdentificeerd door hun gespierde staarten, sterke achterbenen, grote voeten, korte vacht en lange, puntige oren. Zoals alle buideldieren, een subtype zoogdier, hebben vrouwtjes buidels die borstklieren bevatten, waar hun jongen leven totdat ze oud genoeg zijn om tevoorschijn te komen.

Kangoeroes zijn in de Macropodidae-familie, die ook boomkangoeroes, wallabys, wallaroos, quokkas en pademelons omvat. Wanneer mensen denken aan kangoeroes, zijn de vier soorten die typisch voor de geest komen in het geslacht Macropus: de antilopine kangoeroe, de rode kangoeroe, de westelijke grijze kangoeroe en de oostelijke grijze kangoeroe. Ze worden soms de "grote kangoeroes" genoemd omdat deze soorten veel groter zijn dan andere kangoeroes.

Er zijn echter 12 soorten boomkangoeroes in de Dendrolagus genus, volgens het Integrated Taxonomic Information System. En bettongs, in de Potoridae-familie, worden rat-kangoeroes genoemd.

Grootte

De grootste kangoeroe, evenals het grootste buideldier, is de rode kangoeroe, volgens National Geographic. De lengte van het hoofd van de rode kangoeroe tot de staart is 3,25 tot 525 voet (1 tot 1,6 meter) lang. De staart voegt nog eens 35,5 tot 43,5 inch (90 tot 110 centimeter) toe aan de lengte en het hele lichaam weegt ongeveer 200 lbs. (90 kilogram).

De kleinste kangoeroe is de muskusachtige rat-kangoeroe. Het is slechts 6 tot 8 inch (15,24 tot 20,32 cm) lang en weegt slechts 12 gram (340 gram). Zijn ratachtige staart voegt nog eens 5 tot 6 inches (12.7 tot 15.24 cm) toe aan zijn lengte.

Habitat

De meeste kangoeroes leven op het continent Australië, hoewel elke soort een andere plaats heeft die hij graag naar huis roept. De muskachtige rattenkangoeroe nestelt zich bijvoorbeeld graag in kleine nesten op de vloer van de regenwouden in het noordoosten van Queensland. Grijze kangoeroes houden van de bossen van Australië en Tasmanië, aan de andere kant. De antilopine kangoeroe is te vinden in de moessonale eucalyptusbossen in het uiterste noorden van Australië. Boomkangoeroes leven in de bovenste takken van bomen in de regenwouden van Queensland, evenals op het eiland Nieuw-Guinea.

Kangoeroes bij Pinnaroo Valley Memorial Park.

Kangoeroes bij Pinnaroo Valley Memorial Park.

Krediet: Flickr / paul dynamik.

gewoontes

Kangoeroes zijn de enige grote dieren die hop als een primaire manier van voortbewegen. Hun veerkrachtige achterpoten en voeten zijn veel sterker en groter dan hun armen (of "voorpoten"). Volgens de San Diego Zoo kunnen kangoeroes 15 voet (7 m) in één sprong bestrijken en kunnen ze zo snel springen als 30 mph (48 km / uur). Meestal wordt 20 mph (32 km / u) beschouwd als hun kruissnelheid. Bij het voeren gebruiken kangoeroes een langzamere, lopende beweging en daarvoor gebruiken ze hun gespierde staart als een soort vijfde been, terwijl ze van de grond af bewegen terwijl ze meegaan.

Kangoeroes zijn sociaal en leven in groepen die een meute, een kudde of een troep worden genoemd. Kangoeroes in een menigte zullen elkaar verzorgen en elkaar beschermen tegen gevaar. Als een kangoeroe vermoedt dat er gevaar is in het gebied, zal het zijn voet op de grond stampen om anderen te waarschuwen. Als het gaat om slagen, zal een kangoeroe zijn tegenstander een doos geven en schoppen.

Dieet

Kangoeroes zijn herbivoren. Ze eten grassen, bloemen, bladeren, varens, mos en zelfs insecten. Net als koeien, kangoeroes regurgitate hun eten en opnieuw kauwen voordat het klaar is om volledig te worden verteerd.

Een juveniele kangoeroe bekijkt de buitenwereld vanuit de buidel van een volwassen vrouwelijke Oost-grijze kangoeroe.

Een juveniele kangoeroe bekijkt de buitenwereld vanuit de buidel van een volwassen vrouwelijke Oost-grijze kangoeroe.

Krediet: Fir0002 / Flagstaffotos

Nakomelingen

Waarschijnlijk het bekendste feit over kangoeroes is dat ze hun jongen in een buidel dragen. Een vrouwelijke kangoeroe is 21 tot 38 dagen zwanger en ze kan in één keer vier nakomelingen krijgen, hoewel dit ongebruikelijk is.

Bij de geboorte kan de baby, die een Joey wordt genoemd, zo klein zijn als een rijstkorrel, of zo groot als een bij, op 0,2 tot 0,9 inch (5 tot 25 millimeter), volgens de dierentuin van San Diego. Wanneer de Joey wordt geboren, wordt deze veilig in de comfortabele buidel geleid, waar hij nog 120 tot 450 dagen blijft liggen.

In de buidel is de Joey beschermd en kan voeden door borstvoeding te geven aan de tepels van zijn moeder. Joeys plassen en ontlasten in de buidel van de moeder. De voering van de buidel absorbeert een deel van de rommel, maar af en toe zal de moeder hem moeten opruimen, wat ze doet door haar lange snuit in de buidel te steken en haar tong te gebruiken om de inhoud te verwijderen. Een jonge Joey blijft vastzitten aan een tepel terwijl de moeder dit doet, maar alle oudere worden tijdelijk uitgezet.

Een ander interessant feit over de moederkangoeroe is dat ze in staat is twee Joe's in verschillende ontwikkelingsstadia tegelijkertijd te zogen met melk met een verschillende voedingswaarde, zo meldde de New York Times.

Joeys groeien echter snel, en na 14 tot 20 maanden voor vrouwen of 2 tot 4 jaar voor mannen, zullen ze volledig volgroeid zijn.

Classificatie / taxonomie

De taxonomie van kangoeroes, boom-kangoeroes en rat-kangoeroes, volgens ITIS, is:

  • Koninkrijk: Animalia
  • Subkingdom: Bilateria
  • Infrakingdom: Deuterostomia
  • Phylum: Chordata
  • Subphylum: Vertebrata
  • Infraphylum: Gnathostomata
  • Superklasse: Tetrapoda
  • Klasse: Mammalia
  • Subklasse: Theria
  • Infraclass: Metatheria
  • Bestelling: Diprotodontia
  • Onderorde: Macropodiformes

'Grote kangoeroes'

  • Familie: Macropodidae
  • Onderfamilie: Macropodinae
  • Geslacht & soort: Macropus fuliginosus (westelijke grijze kangoeroe, drie ondersoorten), Macropus giganteus (oostelijke grijze kangoeroe, twee ondersoorten), Macropus antilopinus (antilopine kangaroo), Macropus rufus (rode kangoeroe)

Tree-kangoeroes

  • Familie: Macropodidae
  • Onderfamilie: Macropodinae
  • Geslacht: Dendrolagus
  • Soort: 12, inclusief Dendrolagus bennettianus (Bennett's tree-kangaroo), Dendrolagus goodfellowi (Goodfellow's tree-kangaroo), Dendrolagus matschiei (Huon tree-kangaroo) en Dendrolagus spadix (Lowlands tree-kangaroo).

Rat-kangoeroes

  • Familie: Potoridae
  • Geslachten en soorten: Aepyprymnus rufescens (Rufous bettong of Rufous rat-kangaroo), Bettongia (vier soorten bettongs, of kort-nosed rat-kangoeroes), Caloprymnus campestris (woestijnrat-kangoeroe)

Musky rat-kangoeroes

  • Familie: Hypsiprymnodontidae
  • Geslacht & soort: Hypsiprymnodon moschatus

Kangaroo voorouders

Er is een rijk fossielenbestand voor kangoeroe-voorouders en oude familieleden; gigantische kangoeroes ploeterden door het Pleistoceen (2,6 miljoen tot 11,700 jaar geleden) en het Plioceen (5,3 miljoen tot 2,6 miljoen jaar geleden). En ongeveer 20 miljoen jaar geleden haastten kleine voorouders van moderne kangoeroes en een verwante groep kangoeroes met giftanden zich door dichte bossen in het noordwesten van Queensland, Australië, een regio die nu een droog binnenland is.

In een studie gepubliceerd in februari 2016 beschreven wetenschappers een nieuwe kangoeroe-soort, Cookeroo, en twee nieuwe soorten: Cookeroo bulwidarri, dateren van ongeveer 23 miljoen jaar geleden, en Cookeroo hortusensis, die tussen 18 miljoen en 20 miljoen jaar geleden leefde. De lichamen van deze oude kangoeroes waren waarschijnlijk ongeveer 17 tot 20 inch (42 tot 52 centimeter) lang. C. bulwidarri en C. hortusensis sprong niet, landde op handen en voeten in het bos en deelde het met een gevarieerde verzameling dieren: buideldiermuizen, veerstaartmoesjes, oude koala's en krokodillen.

Conserveringsstatus

Volgens de Rode Lijst van Bedreigde Soorten van de IUCN worden 16 soorten boomkangoeroes en rattenkangoeroes genoemd als bijna bedreigd, bedreigd, kwetsbaar, bedreigd of ernstig bedreigd. De woestijnrat-kangoeroe en de nullarbor-dwerg bettong worden als uitgestorven beschouwd. Studies tonen aan dat het broeikaseffect ook 's werelds kleinste kangoeroe kan doden. De vier soorten grote kangoeroes worden niet bedreigd.

Extra middelen

  • Nature PBS: Kangaroo Feiten
  • National Geographic: Grey Kangaroos
  • University of Michigan: Musky Rat-Kangaroo
  • Australisch ministerie van Buitenlandse Zaken en Handel


Video Supplement: Top 10 Dieren Gevechten! (Bedankt voor 1k Abonnees!).




WordsSideKick.com
Alle Rechten Voorbehouden!
Reproductie Van Materialen Toegestaan Alleen Prostanovkoy Actieve Link Naar De Site WordsSideKick.com

© 2005–2019 WordsSideKick.com