Animal Sex: Hoe Tasmaanse Duivels Het Doen

{h1}

Tasmaanse duivel paring gaat gepaard met veel agressie, strijd om dominantie en ontrouw.

Niet helemaal anders dan het populaire Looney Tunes-personage, zijn Tasmaanse duivels vooral bekend om hun groeige, agressieve gedrag - een instelling die ze eigenlijk in de slaapkamer handhaven.

Voor het grootste deel zijn Tasmaanse duivels solitaire dieren die alleen bij elkaar komen om te broeden. "Maar ze socialiseren ook of semi-socialiseren als ze een groot karkas tegenkomen om zich te voeden," vertelde Tamara Keeley, een reproductieve bioloog aan de Universiteit van Queensland in Australië, aan WordsSideKick.com.

Wilde duivels in Tasmanië hebben de neiging om te paren tussen februari en april (de late zomer en vroege herfst in Australië). Vrouwtjes hebben drie oestrische cycli in deze periode - als ze tijdens hun eerste cyclus niet zwanger raken, hebben ze nog twee keer geprobeerd voordat het broedseizoen voorbij is. [Animal Sex: 7 Tales of Naughty Acts in the Wild]

Om partners aan te trekken, markeren zowel mannen als vrouwen de grond, rotsen en bomen met behulp van de geurklieren bij hun anus. "Ze slepen hun bedelaars over de grond," zei Keeley, eraan toevoegend dat ze ook objecten markeren door hun gezicht tegen hen te wrijven.

Vrouwelijke duivels geven er de voorkeur aan te paren met de grootste, meest dominante mannetjes. Als er meerdere mannen aan de deur van een vrouw verschijnen, vechten ze om het recht om met haar te paren.

Maar bovenaan komen staat niet garant voor de genegenheid van het vrouwtje - een man moet ook zijn potentiële partner fysiek tot onderwerping dwingen. "Een vrouw zal het mannetje testen om te zien of hij goed genoeg is voor haar normen," zei Keeley. Van vrouwen is bekend dat ze kleine mannetjes vocaal en fysiek afwijzen.

Zodra een vrouw een mannetje accepteert, bijt hij het nekvel en sleept haar terug naar zijn hol, waar hij zijn dominantie verder zal versterken door haar te duwen en te stoten. Het paar zal dan een paar minuten tot meer dan een uur paren.

Om ervoor te zorgen dat het vrouwtje zijn baby's heeft, zal het mannetje haar bewaken totdat ze niet meer in de oestrus is (een week of zo later), voordat hij verder gaat om een ​​andere partner te vinden. Het paar zal tijdens deze lockdown niet eten, hoewel het mannetje het vrouwtje uit zijn hol kan begeleiden om water te drinken, zei Keeley. Als het vrouwtje probeert te ontsnappen, zal het mannetje haar jagen en naar huis slepen.

Zoals te verwachten is, zijn mannetjes niet altijd 100 procent succesvol in het houden van vrouwtjes helemaal voor zichzelf. Inderdaad, een nestje jongen kan meerdere vaders hebben, wat suggereert dat vrouwtjes weg sluipen van hun ontvoerders om te paren met andere mannen.

Volgen Joseph Castro op tjilpen. Volg ons @wordssidekick, Facebook & Google+.


Video Supplement: Top 3 Tasmanian Devil Moments | Mission Critical.




WordsSideKick.com
Alle Rechten Voorbehouden!
Reproductie Van Materialen Toegestaan Alleen Prostanovkoy Actieve Link Naar De Site WordsSideKick.com

© 2005–2019 WordsSideKick.com