Feiten Over De Common Loon

{h1}

De gewone duiker is de meest wijdverspreide diersoort in noord-amerika. De kenmerkende stem wordt vaak beschouwd als een kenmerk van de vroege zomer.

Duikers zijn zwemmen en duiken vogels. Ze hebben zeer onderscheidende lichamen: lang en laaghangend met speerachtige snavels en bloedrode ogen. Naast hun ongewone lichamen, hebben ze een griezelige, angstaanjagende oproep die sommigen beschouwen als een karakteristiek geluid van de vroege zomer.

Gemeenschappelijke loons zijn de meest voorkomende en bekende diersoorten in Noord-Amerika. Er zijn nog vier andere soorten: roodkeelduiker, Pacific-duiker, Arctic-duiver en geelsnavelduiker. In de animatiefilm 'Finding Dory' wordt een smerige gewone duiver als personage weergegeven.

Omschrijving

Loons lopen onhandig op het land; zo hebben ze hun naam gekregen, volgens National Geographic. Ze zijn niet in staat om gemakkelijk over het land te lopen, omdat hun benen zich ver naar de achterkant van hun lichaam bevinden, volgens de Audubon Society. Die positie maakt ze echter ook tot krachtige zwemmers.

Veel voorkomende soorten zijn groter dan de andere soorten, volgens het Animal Diversity Web (ADW). Volwassenen zijn 28 tot 35 inch (70 tot 90 centimeter) lang met een spanwijdte van 60 inch (152 cm). Hun gewicht varieert van 3,5 tot 17,6 lbs. (1,6 tot 8 kilogram).

In de zomer hebben volwassenen een zwart-witte geruite rug. Hun hoofden zijn een iriserende zwarte en ze hebben een prominente witte "ketting", volgens het Comité van het Behoud van Duimen. In de winter wordt het verenkleed grijs met een witte borst, buik en vleugelbekleding.

Habitat

Loons zijn trekvogels. Dit betekent dat ze op één plek leven en naar een andere plek vliegen om te broeden. Ze blijven ook dicht bij grote watermassa's, waar ze ook zijn.

De gewone duivin broedt in beboste meren en grote vijvers die worden aangetroffen in Groenland, IJsland en Noord-Noord-Amerika. In de winter leven ze volgens National Geographic langs de Pacifische en Atlantische kusten van Noord-Amerika, IJsland en Europa.

gewoontes

Common Loons zijn geen sociale vogels. Je kunt ze overdag meestal alleen vinden. 'S Nachts hangen ze echter soms samen in groepen die wezens noemen terwijl ze slapen. Wanneer ze migreren, vliegen ze meestal alleen, hoewel sommigen graag samenkomen tijdens de reis.

In zekere zin zijn Loons als vliegtuigen: ze hebben een landingsbaan nodig om op te stijgen. Loons zullen hun vleugels klappen en ongeveer 30 meter over het wateroppervlak rennen om voldoende snelheid te krijgen voor de lancering, volgens het Cornell Lab of Ornithology.

Op een andere manier zijn Loons als onderzeeërs: ze kunnen onder het water duiken. Gemeenschappelijke loons brengen veel tijd door met hun hoofd onder water te houden om naar vis te zoeken en dan plotseling te duiken na hun prooi. Loons hebben stevige botten, in tegenstelling tot andere vogels. Dit maakt ze minder drijvend en beter in duiken. Ze verdrijven snel lucht uit hun longen en pletten hun veren af ​​om lucht uit hun veren te verwijderen, zodat ze diep kunnen duiken en snel kunnen zwemmen.

Roep van de gek

Volgens het Loon Preservation Committee hebben onderzoekers vier verschillende oproepen geïdentificeerd die door Loons worden gebruikt: tremolo, jammeren, jodel en giller. Deze vocalisaties worden gebruikt in verkering en territoriale geschillen, communicatie tussen paren en nakomelingen, en onder groepsleden, en om alarm te geven, volgens de ADW.

Dieet

Gemeenschappelijke Loons zijn carnivoren, wat betekent dat ze vlees eten. Typisch, zullen gewone Loons maaltijden bereiden van vis en rivierkreeft, garnalen en bloedzuigers die ze rond hun huis vinden. Terwijl ze duiken om hun prooi te vangen, wordt het grootste deel van wat ze vangen onmiddellijk opgegeten voordat ze naar boven komen.

Loonkuikens rijden vaak op de rug van hun moeders.

Loonkuikens rijden vaak op de rug van hun moeders.

Credit: Brian Lasenby Shutterstock

Nakomelingen

Loons zijn monogaam, volgens het Cornell Lab. Paren binden meestal ongeveer vijf jaar. Wanneer gewone duiven naar hun broedgebied en hun partner gaan, leggen de vrouwtjes hun eieren naast water of in ondiep water. Het nest wordt meestal door zowel het mannetje als het vrouwtje op de grond gebouwd. Het vrouwtje gaat dan 27 tot 30 dagen op de eieren zitten voordat ze uitkomen.

Hatchlings zijn bedekt met donkere donsachtige veren en hebben witte buiken, volgens het Comité van het Behoud van Duimen. Kuikens rijden soms op de rug van hun ouders, meestal gedurende de eerste zeven tot tien dagen. Ze kunnen echter na slechts twee of drie dagen zwemmen en duiken en tegen 12 weken kunnen ze zelfstandig vliegen. Kuikens worden onafhankelijk wanneer ze leren vliegen en hun ouders achterlaten. Op 2 tot 3 jaar oud zal de jongen volwassen genoeg zijn om te paren.

Niemand weet precies hoe lang gewone loons in het wild leven. Sommigen, zoals het Animal Diversity Web, melden dat 9 jaar zo lang is als ze leven terwijl anderen, zoals National Geographic, 30 jaar rapporteren.

Een duiker moet zijn vleugels klappen en over het water rennen om voldoende snelheid te krijgen om op te stijgen.

Een duiker moet zijn vleugels klappen en over het water rennen om voldoende snelheid te krijgen om op te stijgen.

Krediet: Elliotte Rusty Harold Shutterstock

Classificatie / taxonomie

Hier is de classificatie van Loons, volgens Integrated Taxonomic Information System:

Koninkrijk: Animalia
subrijk: Bilateria
Infrakingdom: Deuterostomia
stam: Chordata
subphylum: Vertebrata
Infraphylum: Gnathostomata
superklasse: Tetrapoda
Klasse: Aves
Bestellen: Gaviiformes
Familie: Gaviidae
Geslacht: Gavia
Soorten:

  • Gavia immer (gemeenschappelijke loon)
  • Gavia stellata (Roodkeelduiker)
  • Gavia pacifica (Pacific Loon)
  • Gavia arctica (Arctic loon)
  • Gavia adamsii (geel-gefactureerde duiker)

Conserveringsstatus

De Rode Lijst van de Internationale Unie voor het behoud van de natuur classificeert de gewone knaap als de minste zorg, wat betekent dat het niet in gevaar wordt gebracht en niet in gevaar komt.

Dit kan echter veranderen. Tegen 2080 kan de gewone duiker 56 procent van zijn huidige zomerbereik en 75 procent van zijn huidige winteraanbod als gevolg van de opwarming van de aarde verliezen, volgens een klimaatmodel dat is opgesteld door de Audubon Society. Verlies van bereik kan een afname van de bevolking betekenen, wat uiteindelijk kan leiden tot uitsterving.

De geelsnavelduiker staat op de rode lijst als bijna bedreigd. Hoewel nauwkeurige gegevens ontbreken, wordt vermoed dat de populaties snel afnemen.

Andere feiten

De Inuit-stam jaagt volgens National Geographic legaal meer dan 4.500 gewone loons per jaar op voedsel. Ze zijn ook een voedselbron voor de Cree-stam van Canada.

De U.S. Geological Survey ontdekte dat een duiker binnen een periode van 24 uur 670 mijl (1.078 kilometer) aflegde.

Aanvullende bronnen

  • Audubon Klimaatrapport: Common Loon
  • The Nature Conservancy: The Common Loon
  • Loon Preservation Committee


Video Supplement: Don't Stay in School.




WordsSideKick.com
Alle Rechten Voorbehouden!
Reproductie Van Materialen Toegestaan Alleen Prostanovkoy Actieve Link Naar De Site WordsSideKick.com

© 2005–2019 WordsSideKick.com