Feiten Over Pangolins

{h1}

Pangolins, ook wel schilferige miereneters genoemd, zijn bedekt met harde, pantserachtige schubben. Deze zoogdieren behoren tot de meest verhandelde zoogdieren in azië en afrika en worden met uitsterven bedreigd.

Pangolins worden vaak schilferige miereneters genoemd, wat voor hen een zeer goede beschrijving is, hoewel ze niet nauw verwant zijn met miereneters. Net als miereneters hebben schubdieren lange snuiten en zelfs langere tongen die ze gebruiken om mieren en termieten op te slurpen. Hun lichamen zijn bedekt met schubben die een soort van harnas vormen.

De schalen zijn gemaakt van keratine, hetzelfde als menselijk haar en vingernagels. Als ze bedreigd worden, rollen de pangolins in een bal. Als het andere dier tussen de schubben vast komt te zitten, kan het een nare snee krijgen. Pangolin is een naam afgeleid van het Maleise woord 'pingguling', wat 'omrollen' betekent.

De schubben van een schubdier vormen 15 procent van het gewicht, volgens de African Wildlife Foundation. Deze dieren hebben veel verschillende kleuren. Ze kunnen een lichte zanderige kleur hebben, donkerbruin, olijfbruin, licht olijfgroen of geelachtig bruin. [Pangolin-foto's: schilferige zoogdieren bedreigd met uitsterven]

Grootte

Er zijn acht verschillende schubdierensoorten, die in grootte variëren van 12 inch (30,5 centimeter) tot 39 inch (99 cm) lang. Ze wegen van ongeveer 3,5 lbs. (1,6 kilogram) tot 73 lbs. (33 kg), volgens de organisatie Save Pangolins.

Hun tongen zijn tamelijk verbazingwekkend. Wanneer ze zijn uitgestrekt, zijn hun tongen langer dan hun lichaam en hoofd gecombineerd. In tegenstelling tot mensen en vele andere dieren, is de tong van de pangolin niet in zijn mond, maar in de bodem van de ribbenkast verbonden. Wanneer niet in gebruik, wordt de tong opgeslagen in de borstholte van het dier.

De Afrikaanse dikbuikige schubdier is de meest voorkomende schubdier in Afrika. Nu vermeld als kwetsbaar op de lijst van bedreigde diersoorten van de IUCN, wordt het schepsel geacht te zijn afgenomen in Ghana en Guinee en bijna uitgestorven in Rwanda. [Lees het volledige verhaal]

De Afrikaanse dikbuikige schubdier is de meest voorkomende schubdier in Afrika. Nu vermeld als kwetsbaar op de lijst van bedreigde diersoorten van de IUCN, wordt het schepsel geacht te zijn afgenomen in Ghana en Guinee en bijna uitgestorven in Rwanda. [Lees het volledige verhaal]

Krediet: Pangolin Specialist Group

Habitat

Pangolins zijn te vinden in Azië en Afrika ten zuiden van de Sahara in zandige gebieden met bossen en savannes. Hun huizen, ondergrondse holen, zijn meestal in de buurt van waterbronnen.

gewoontes

Als nachtdieren brengen schubdieren hun dagen door met slapen en hun nachten zoeken naar voedsel en graven hun hol. Er is zeer weinig bekend over hun gewoonten en sociale activiteiten omdat ze niet uitgebreid zijn bestudeerd.

Ze hebben speciale klieren in de buurt van hun anus die een vloeistof afscheiden met een penetrante geur. Ze gebruiken de vloeistof om hun territorium te markeren, volgens Pangolins.org

Dieet

Deze dieren zijn insecteneters, wat betekent dat hun dieet volledig uit insecten bestaat. Pangolins hebben geen tanden. Ze gebruiken hun lange klauwen om mieren- en termietenheuvels te ontsluiten, gebruiken dan hun kleverige tong om insecten op te slurpen en ze in hun geheel door te slikken. Net als vogels slikken schubdieren kleine stenen in. De stenen worden gebruikt om voedsel in de maag te verpletteren en te verteren.

Nakomelingen

Vrouwelijke pangolins hebben een draagtijd van vijf maanden en werpen slechts één levende baby op. Bij de geboorte zijn baby's, pangopups genoemd, slechts ongeveer 15,2 cm lang en wegen 12 ounce (340 gram), volgens de African Wildlife Foundation. Hun schubben zijn roze en zacht, maar beginnen na een dag te harden.

Pangolin-baby's rijden vaak op de staart van hun moeder. Wanneer het gevaar nabij is, zal de moeder zichzelf om haar baby heen slaan om het te beschermen.

De baby drinkt de moedermelk totdat deze drie tot vier maanden oud is en begint met het eten van insecten op een maand. Ze bereiken seksuele rijpheid rond wanneer ze 2 jaar oud zijn.

De met uitsterven bedreigde Chinese pangolin (Manis pentadactyla), afkomstig uit Centraal- en Zuidoost-Azië, is bedekt met schalen gemaakt van keratine.

De met uitsterven bedreigde Chinese pangolin (Manis pentadactyla), afkomstig uit Centraal- en Zuidoost-Azië, is bedekt met schalen gemaakt van keratine.

Krediet: © AMNH / D. Finnin

Classificatie / taxonomie

Hier is de classificatie van pangolines, volgens het Integrated Taxonomic Information System:

Koninkrijk: Animalia
subrijk: Bilateria
Infrakingdom: Deuterostomia
stam: Chordata
subphylum: Vertebrata
Infraphylum: Gnathostomata
superklasse: Tetrapoda
Klasse: Mammalia
subklasse: Theria
Infraclass: Eutheria
Bestellen: Pholidota
Familie: Manidae
Geslacht: Manis

Conserveringsstatus

Pangolins worden op hun vlees gejaagd, wat in sommige delen van de wereld als een delicatesse wordt beschouwd, en voor hun schubben, waarvan wordt aangenomen dat ze geneeskrachtige eigenschappen hebben. (Er is geen bewijs dat ze dat doen, volgens Pangolins.org.) World Pangolin Day wordt op de derde zaterdag van februari gemarkeerd als een gelegenheid om het bewustzijn over pangolins en hun benarde situatie te vergroten.

Volgens de Wereld Natuurbond zijn pangolins een van de meest verhandelde zoogdieren in Azië en Afrika. Naar schatting zijn tussen de jaren 2011 en 2013 116.990 tot 233.980 pangolins gedood. De populaties van Aziatische honden zijn naar schatting tot wel 80 procent gedaald in de afgelopen 10 jaar.

Volgens Save Pangolins en bevestigd door de Rode Lijst van bedreigde diersoorten van de Internationale Unie voor het Behoud van de Natuur, worden alle acht soorten pangolin bedreigd:

Aziatische pangolins:

  • Chinese pangolin (Manis pentadactyla): Ernstig bedreigd
  • Sunda pangolin (Manis javanica): Ernstig bedreigd
  • Indische pangolin (Manis crassicaudata): Bedreigd
  • Filippijnse pangolin (Manis culionensis): Bedreigd

Afrikaanse pangolins:

  • Cape of Temminck's Ground pangolin (Smutsia temminckii): Kwetsbaar
  • Buikhoorn met een witte buik of boom (Phataginus tricuspis): Kwetsbaar
  • Giant Ground pangolin (Smutsia gigantea): Kwetsbaar
  • Zwartwangige of langstaartige schubdier (Phataginus tetradactyla): Kwetsbaar

Extra middelen

  • Amerikaanse Fish & Wildlife Service Internationale zaken: Pangolins
  • Dierentuin van San Diego: Tree Pangolin
  • IUCN Pangolin Specialist Group


Video Supplement: 13 Pokemon That Actually Exist In Real Life.




WordsSideKick.com
Alle Rechten Voorbehouden!
Reproductie Van Materialen Toegestaan Alleen Prostanovkoy Actieve Link Naar De Site WordsSideKick.com

© 2005–2019 WordsSideKick.com