Feiten Over Tasmaanse Duivels

{h1}

Tasmaanse duivels zijn een met uitsterven bedreigde buideldiersoort die alleen in tasmanië voorkomt en die een fel gierend geluid en een krachtige beet heeft.

Tasmaanse duivels zijn kleine buideldieren met ratachtige trekken, scherpe tanden en grove zwarte of bruine vacht. Verkleinwoord als het kan zijn, laat je niet misleiden: dit wezen heeft een vechtstijl die behoorlijk intimiderend is.

Grootte

De echte Tasmaanse duivel lijkt niet echt op het beroemde stripfiguur. Het is bijvoorbeeld niet van dezelfde grootte als mensen. Noch stormt het door zijn omgeving als een wervelende tornado. De Tasmaanse duivel is slechts 20 tot 31 inch (51 tot 79 centimeter) lang en weegt slechts 9 tot 26 lbs. (4 tot 12 kilogram).

Habitat

De Tasmaanse duivel wordt gevonden op het eiland Tasmanië in Australië - een gebied van ongeveer 35.042 vierkante mijl (90.758 vierkante kilometer). Hoewel Tasmaanse duivels overal op het eiland kunnen wonen, geven ze de voorkeur aan scrublands en bossen aan de kust, aldus National Geographic. Maar in welke delen van het eiland ze ook wonen, deze dieren slapen onder stenen of in grotten, boomstammen of holen.

gewoontes

De cartoon Tasmaanse duivel heeft één ding gemeen met het echte wezen: slecht temperament. Wanneer de duivel zich bedreigd voelt, gaat hij in een woede waarin hij gromt, lungelt en zijn tanden blootlegt. Het maakt ook buitenaards geschreeuw dat erg duivelsachtig kan lijken. Het kan te wijten zijn aan dit temperament dat de Tasmaanse duivel een eenzaam wezen is.

De Tasmaanse duivel is ook nachtelijk; het slaapt overdag en is 's nachts wakker. Tijdens de nacht reizen ze soms tot 16 km om te jagen, volgens de San Diego Zoo.

Dieet

De Tasmaanse duivel is 's werelds grootste vleesetende buideldier, volgens National Geographic. Meestal eten ze vogels, slangen, vissen en insecten. Vaak smullen ze zich te goed aan dode kadavers, aas genoemd. Soms komen veel duivels samen in één karkas en wordt er gevochten.

Als ze een maaltijd nuttigen, verspillen Tasmaanse duivels geen enkel deel van het dier; ze eten de botten, het haar, de organen en de spieren van hun prooi.

Nakomelingen

Tasmaanse duivels paren meestal één keer per jaar in maart. Moederduivels hebben een draagtijd van ongeveer drie weken en de baby's worden geboren in april. Ze zal meteen 50 jongeren hebben. De jongeren, de zogenaamde imps, zijn roze en haarloos en hebben slechts de grootte van een rijstkorrel, volgens de San Diego Zoo.

Bij de geboorte moeten de imps naar de buidel van de moeder rennen, waar ze strijden om een ​​van haar vier spenen. Alleen die vier hebben een kans om te overleven; de anderen zullen sterven als gevolg van ondervoeding.

Baby's blijven vier maanden in hun buidel. Als ze eenmaal naar buiten komen, worden ze gespeend en de moeder zal de imps op zich dragen. Tegen acht tot negen maanden zijn de imps volgroeid. Tasmaanse duivels leven vijf tot acht jaar.

Classificatie / Taxonomie

Hier is de taxonomie van Tasmaanse duivels, volgens het Integrated Taxonomic Information System (ITIS):

  • Koninkrijk: Animalia
  • subrijk: Bilateria
  • Infrakingdom: Deuterostomia
  • stam: Chordata
  • subphylum: Vertebrata
  • Infraphylum: Gnathostomata
  • superklasse: Tetrapoda
  • Klasse: Mammalia
  • subklasse: Theria
  • Infraclass: Metatheria
  • Bestellen: Dasyuromorphia
  • Familie: Dasyuridae
  • onderfamilie: Dasyurinae
  • Stam: Dasyurini
  • Geslacht: Sarcophilus
  • Soorten: Sarcophilus
  • ondersoorten: Sarcophilus harrisii dixonae, Sarcophilus harrisii harrisii

Conserveringsstatus

Volgens de Rode Lijst van bedreigde diersoorten van de Internationale Unie voor het Behoud van de Natuur komen Tasmaanse duivels in gevaar en neemt het aantal inwoners af. In 2007 schatte de IUCN dat de bevolking ongeveer 25.000 volwassenen zou kunnen zijn.

De bevolking van de Tasmaanse duivel is sinds 2001 met ten minste 60 procent afgenomen als gevolg van een kanker genaamd duivel gezichts tumor ziekte (DFTD). DFTD veroorzaakt tumoren op het gezichtsveld van de duivel, waardoor het moeilijk voor hen is om te eten. Uiteindelijk verhongert het dier de dood. Het Save the Tasmanian Devil-programma is een initiatief van de Australische en Tasmaanse overheid om de dieren te redden van DFTD.

Andere feiten

De voorbenen van de Tasmaanse duivel zijn langer dan de achterpoten.

Hoewel het klein is, heeft het volgens National Geographic een van de krachtigste beten in de dierenwereld, vanwege zijn gespierde kaak.

Tasmaanse duivels slaan extra vet op in hun staarten.

Hoewel onhandig op de grond, zijn Tasmaanse duivels goede boomklimmers.

Extra middelen

  • Australië Afdeling Parken, Water en Energie: Tasmaanse Duivels
  • Australische parken en wildservice: Tasmaanse duivels
  • Red de Tasmaanse Duivel
  • University of Michigan Museum of Zoology: Tasmanian Devil


Video Supplement: Tasmaanse duivels hebben honger ;-).




WordsSideKick.com
Alle Rechten Voorbehouden!
Reproductie Van Materialen Toegestaan Alleen Prostanovkoy Actieve Link Naar De Site WordsSideKick.com

© 2005–2019 WordsSideKick.com