Feiten Over Wolverines

{h1}

Wolverines zijn de grootste leden van de wezelfamilie. Ze zien er ongeveer uit als een mengsel van een hond, een stinkdier en een beer.

Wolverines zien er ongeveer uit als een mengsel van een hond, een stinkdier en een beer, met korte benen, lang haar en langwerpige snuiten. Wolverines hebben ook een onderscheidend masker van donker bont rond hun ogen en voorhoofd, en een streep van blond of ivoorbont die van elke schouder naar de basis van de staart van het dier loopt.

Hoewel veelvechters de grootste wezelfamilie zijn, zijn ze volgens het Integrated Taxonomic Information System (ITIS) nog steeds erg klein. Ze zijn normaal gesproken 26 tot 34 inch (66 tot 86 centimeter) van kop tot staart. Hun staart voegt nog eens 7 tot 10 inch (18 tot 25 centimeter) toe aan hun lengte. Ze wegen 24 tot 40 lbs. (11 tot 18 kilogram).

Dieet

Wolverines zijn alleseters; ze eten zowel vlees als vegetatie. Typische maaltijden voor een veelvraat zijn groot wild zoals kariboe, eland en berggeiten; kleinere dieren zoals grondeekhoorns en knaagdieren; en zelfs vogeleieren en bessen. Ze houden echter van vlees en doen er alles aan om het te krijgen. Ze kunnen 24 uur per dag reizen in een periode van 24 uur op zoek naar voedsel en zullen zelfs dode dieren eten die ze niet hebben gedood.

Wolverines hebben een scherp reukvermogen; ze kunnen 20 meter onder de sneeuw prooien ruiken. Ze graven in holen en doden overwinterende dieren.

Wolverines zijn stiekem bij het vinden van voedsel. Ze hebben sterke kaken en tanden en kunnen een karkas verpletteren en dwars door het bot knabbelen. Van hen is bekend dat zij de botten en tanden van hun prooi opeten.

Wolverines lijken zich ook bewust te zijn van het opslaan van voedsel. Onderzoek toont aan dat veelvraten sneeuw als koelkast gebruiken om hun voedsel vers te houden. In tijden dat voedsel schaars is, gaan de wolverines terug naar hun voorraad om een ​​maaltijd te halen.

Habitat en gewoonten

Wolverines geven de voorkeur aan koudere gebieden omdat ze de sneeuw gebruiken voor holen, naast voedselopslag. Ze leven in het noordpoolgebied en subarctisch, in graslanden, alpenbossen, taiga, boreale bossen en toendra's van Europa, Azië en Noord-Amerika op de noordelijke breedtegraden.

Wolverines zijn solitaire wezens en hebben grote stukken grond nodig om rond te zwerven. Mannen markeren hun territorium met hun geur en delen alleen hun gras met vrouwtjes. Hun territoria kunnen variëren van 65 km tot 600 km.

De schedel van wolverine toont de sterke botten en tanden van het zoogdier.

De schedel van wolverine toont de sterke botten en tanden van het zoogdier.

Dankbetuiging: Christopher Kolaczan / Shutterstock.com

Deze jagers zijn 's nachts actief, wat betekent dat ze overdag slapen en' s nachts op jacht gaan.

Nakomelingen

Wolverines zijn polygaam. Dit betekent dat een mannetje zal paren met verschillende vrouwtjes. Ze paren van mei tot augustus. Na het paren, creëren de wijfjes holen waarin zij hun jongen hebben. Deze holen zijn vaak grotten gegraven in de sneeuw en kunnen tot 15 meter diep zijn.

Vrouwtjes krijgen elk jaar twee of drie jongen tegelijk, meestal in de late winter of het vroege voorjaar. De meeste jongeren worden geboren tussen februari en half maart.

Baby-wolverines worden kits genoemd. Kits worden geboren met hun ogen gesloten en zijn bedekt met witte vacht. Terwijl de vrouwtjes het grootste deel van de opvoeding verzorgen, zullen mannetjes van tijd tot tijd bezoeken en voor de jongen zorgen.

Soms blijven de kits bij hun moeder totdat ze klaar zijn om hun eigen kits te hebben. Wolverines zijn klaar om te reproduceren op ongeveer 2 jaar oud. Normaal gesproken vertrekken kits echter uit zichzelf in september, volgens The Wolverine Foundation. Wolverines leven meestal zeven tot twaalf jaar.

Classificatie / taxonomie

De taxonomie van veelvraat, volgens het Integrated Taxonomic Information System (ITIS), is:

  • Koninkrijk: Animalia
  • stam: Chordata
  • Klasse: Mammalia
  • Bestellen: Carnivora
  • Familie: Marterachtigen
  • Geslacht en soorten: Gulo gulo
  • ondersoorten: Gulo gulo albus, Gulo gulo gulo, Gulo gulo katschemakensis, Gulo gulo luscus, Gulo gulo luteus en Gulo gulo vancouverensis

Conserveringsstatus

Wolverines worden niet bedreigd. In de Rode Lijst van de Internationale Unie voor het behoud van de natuur worden ze als "minst zorgwekkend" voor uitsterven genoemd, hoewel hun aantal afneemt, vooral in Europa, waar het als "kwetsbaar" wordt beschouwd. Hun populatie wordt geschat op tussen de 15.000 en 30.000 individuen. De grootste bedreiging voor veelvraat is de klimaatverandering. Warmer weer zou minder sneeuw kunnen betekenen, waar veel wolverines afhankelijk van zijn voor voedsel en voortplanting, zoals eerder vermeld.

Andere feiten

Wanneer een wolverine een stap zet, spreidt de poot zich uit tot bijna twee keer de oorspronkelijke grootte wanneer deze tegen de grond drukt. Dit maakt het voor wolverines gemakkelijker om op sneeuw te lopen. Het is als ingebouwde sneeuwschoenen.

Andere leden van de wezelfamilie zijn stinkdieren, zeeotters, dassen en fretten.

De wetenschappelijke naam van de wolverine, Gulo gulo, komt van het Latijnse woord gulo, wat 'veelvraat' betekent.

M56 is een veelvraat die was uitgerust met een tracking-apparaat in de buurt van Grand Teton National Park in Wyoming. Gedurende slechts twee maanden liep de wolverine meer dan 500 mijl.

Wolverines worden ook skunk bear, quickhatch (van Indiaanse origine), carcajou (Frans voor wolverine), veelvraat en stinkbeer genoemd.

Nina Sen heeft bijgedragen aan dit artikel.

Andere bronnen

  • National Geographic: Wolverine
  • PBS Nature: Wolverines
  • National Wildlife Federation: Wolverines
  • BBC Nature: Wolverine
  • Canadian Geographic Kids: Wolverine


Video Supplement: Logan (2017) #FilmReview.




Onderzoek


Kleine Inktvis Heeft Groter Sperma, Maar Het Is Niet Te Compenseren
Kleine Inktvis Heeft Groter Sperma, Maar Het Is Niet Te Compenseren

Sorry, Cat Lovers: Felix Heeft Jou Niet Nodig
Sorry, Cat Lovers: Felix Heeft Jou Niet Nodig

Science Nieuws


Ei Donoren Doen Geen Pijn Aan Latere Zwangerschappen, Onderzoek Vindt
Ei Donoren Doen Geen Pijn Aan Latere Zwangerschappen, Onderzoek Vindt

Bill Gates 'Ontdekt 14-Jarige Formule Over Klimaatverandering
Bill Gates 'Ontdekt 14-Jarige Formule Over Klimaatverandering

Tom Petty'S Death: Wat Is Een Hartstilstand?
Tom Petty'S Death: Wat Is Een Hartstilstand?

Waar Is Het Universum Van Gemaakt? Math, Zegt Scientist
Waar Is Het Universum Van Gemaakt? Math, Zegt Scientist

Hoe Communiceerden Dinosaurussen?
Hoe Communiceerden Dinosaurussen?

WordsSideKick.com
Alle Rechten Voorbehouden!
Reproductie Van Materialen Toegestaan Alleen Prostanovkoy Actieve Link Naar De Site WordsSideKick.com

© 2005–2019 WordsSideKick.com