Hoe Kreeg Het Pentagon-Gebouw Zijn Vorm?

{h1}

Het pentagon, het beroemde ministerie van defensie, kreeg zijn unieke vorm na een aantal missies van dc-politici.

Hoe kreeg het Pentagon zijn naam? Nou, dat is een goed idee. Maar hoe kreeg het gigantische hoofdkantoor van het Ministerie van Defensie zijn vorm? Dat is een langer verhaal.

Het gebouw is oorspronkelijk ontworpen om te passen op een stuk land met grenzen aan vijf zijden. Uiteindelijk werd het elders gebouwd, op een locatie waar een vijfhoekige vorm niet langer essentieel was. Maar tegen de tijd dat deze locatie veranderde, was het te laat om met een nieuw ontwerp te komen. Dus het bleef een vijfhoek.

"Het was eigenlijk een ongeluk dat werd geboren... uit oorlogstijd noodgeval," vertelde Steve Vogel, een verslaggever van de Washington Post en auteur van "The Pentagon - A History" (Random House, 2007), aan WordsSideKick.com.

In de zomer van 1941 in Washington, D.C., was er "een reëel gevoel dat [de] VS zou worden aangetrokken tot [Wereldoorlog II]," zei Vogel. In die tijd echter was het ministerie van Oorlog, de voorloper van de huidige DoD, verspreid over veel tijdelijke gebouwen in Washington. [Amerikaanse overheid nodigt hackers uit om 'het Pentagon te hacken']

In afwachting van oorlog, Brig. Gen. Brehon Burke Somervell kreeg de opdracht om het hoofdkantoor van de afdeling uit te breiden. Zoals Vogel uitlegde, was de oorspronkelijke gedachte om tijdelijke gebouwen te bouwen, maar Somervell 'bestudeerde deze instructies en begon ermee te werken' en besloot dat de beste oplossing één enkel gebouw zou zijn om de hele afdeling te huisvesten, zei Vogel.

Vogel noemde Somervell "de vader van het Pentagon - echt de enige figuur die het concept bij elkaar bracht en het vervolgens in een verbazingwekkend korte tijd uitvoerde."

Geen tijd over

Vogel detailleerde de oorsprong van het Pentagon in een uittreksel uit zijn boek gepubliceerd door The Washington Post in 2007.

Zoals Vogel in zijn artikel uitlegde, op een donderdag in juli 1941, instrueerde Somervell zijn ontwerpteam om een ​​plan uit te werken voor een gebouw dat plaats biedt aan 40.000 mensen; inclusief parkeergelegenheid voor 10.000 auto's; en niet meer dan vier verdiepingen lang zijn, om staal te behouden en te voorkomen dat uitzicht op Washington wordt geblokkeerd.

Wat meer is, Somervell wilde dit plan de volgende maandag.

Het gebouw, met bijna twee keer zoveel vloeroppervlak als het Empire State Building, zou geen wolkenkrabber kunnen zijn. Noch kon het, met zijn enorme voetafdruk, passen in Washington, D.C. In plaats daarvan besloot het team om het te situeren over de Potomac rivier vanaf D.C. op de site van Arlington Farm, een experimenteel landbouwbedrijf van de overheid ten oosten van Arlington National Cemetery.

Het stuk land op Arlington Farm dat door de ontwerpers van het gebouw werd overwogen, had aan vijf zijden grenzen. Het ontwerpteam probeerde een paar verschillende lay-outs, maar "uiteindelijk besloten ze:" Waarom proberen we het gebouw niet naar de vorm van het land vorm te geven? ", Zei Vogel. Bovenal was het architect George Edwin Bergstrom die de vijfzijdige vorm verdedigde, merkte Vogel op.

Pentagon bezwaren

Gilmore D. Clarke, toenmalig voorzitter van de Amerikaanse Commissie voor Schone Kunsten, maakte echter bezwaar tegen het voorstel en zei dat het Pentagon de opvatting van Washington zou blokkeren van Arlington National Cemetery, waar de ontwerper Pierre L'Enfant van Washington werd begraven. Zou de late architect niet langer in staat zijn om zijn creatie te zien, hoe figuurlijk ook? Als het Pentagon op Arlington Farm zou worden gebouwd, zou het antwoord nee zijn en dat zou volgens Clarke een probleem zijn.

Bovendien verzette Frederic A. Delano, toenmalig voorzitter van het National Capital Park en de Planning Commission en ook oom van de toenmalige president Franklin Delano Roosevelt, zich tegen het plan, voornamelijk uit bezorgdheid over het verkeer dat het over de Potomac zou creëren. "Mensen wilden niet dat dit enorme gebouw, in welke vorm dan ook, op dat terrein zou zitten," zei Vogel.

In reactie op deze druk schreef Roosevelt een brief aan een subcommissie van de Senaat, waarin hij zijn bedenkingen uitsprak en vroeg om een ​​kleiner gebouw. Maar het Congres luisterde niet, en slaagde erin de originele rekening te aanvaarden - voor het hoofdkwartier van het Ministerie van Oorlog om op het Arlington Farm-tracé te worden gebouwd en in zijn oorspronkelijke grootte - hoe dan ook. Teleurgesteld dat het Congres zijn advies niet had opgevolgd, gaf Roosevelt het bouwteam de opdracht om het nieuwe gebouw ten zuiden van Arlington Farm te plaatsen in wat toen een wat louche buurt was genaamd "Hell's Bottom", schreef Vogel in zijn boek. [In Photos: A Museum Honours Teddy Roosevelt]

Daar zou een deel van het parkeerterrein van het Pentagon nog steeds Arlington Farm overlappen, niet op het vijfzijdige deel, maar een gebied buiten het traktaat dat ook eigendom was van Arlington Farm, zei Vogel. Omdat het Pentagon-eigendom technisch overlapt met Arlington Farm, was het nog steeds in overeenstemming met het wetsvoorstel dat het Congres had aangenomen.

Vorm voordelen

Op de nieuwe locatie was de vijfhoekige vorm niet langer nodig, maar de projectleiders besloten om bij hun ontwerp te blijven. Niet langer beperkt door het stuk land, kon het Pentagon symmetrisch zijn, wat esthetisch een voordeel was. En de pentagonale vorm van het gebouw, oorspronkelijk gekozen om te passen in Arlington Farm, bleek andere voordelen te hebben: de vorm creëerde kortere afstanden om binnen het gebouw te reizen - 30 procent tot 50 procent korter dan binnen een rechthoek, berekend door architecten.

In wezen had het de geometrische voordelen van een cirkel, in termen van verkorting binnen bouwafstanden, maar het had rechte zijden, wat betekende dat het gemakkelijker te bouwen was dan een rond gebouw zou zijn, legde Vogel uit.

Dat was goed, omdat de bouw van het gebouw erg snel moest gebeuren; Somervell had beloofd het gebouw binnen een jaar af te maken; volgens de site van de DoD's Pentagon Tours zou een dergelijk project normaal gezien vier keer zo lang duren.

Bouwvakkers braken grond op het gebouw op 11 september 1941. (Precies 60 jaar later zou het de locatie zijn van een van de meest beruchte aanvallen op Amerikaanse bodem.) Zeven maanden later, zelfs voordat de bouw voltooid was, was de eerste medewerkers verhuisden naar binnen. Het Pentagon is met de klok mee gebouwd, zei Vogel.

"Ze begonnen mensen naar de gebouwsecties te verplaatsen die ze hadden afgewerkt, en gingen vervolgens een beetje door op weg, blijven heien en beton gieten terwijl ze begonnen duizenden mensen in het gebouw te laten werken," zei Vogel.

Dus, ondanks zijn unieke vorm, werd de constructie niet opgekropt door het Pentagon.

Oorspronkelijk artikel over WordsSideKick.com.


Video Supplement: Air Force Man TELLS ALL After Pentagon UFO leak & NASA Is Covering Up SOMETHING BIG! 1/4/2018.




WordsSideKick.com
Alle Rechten Voorbehouden!
Reproductie Van Materialen Toegestaan Alleen Prostanovkoy Actieve Link Naar De Site WordsSideKick.com

© 2005–2019 WordsSideKick.com