Navy-Opgeleide Dolfijnen Kunnen Helpen Gered Bedreigde Bruinvissen

{h1}

Een team van olympische dolfijnen is wellicht de laatste hoop op overleven voor de betwistbaarste bruinvissen van de planeet, genaamd vaquitas (phocoena-sinus).

Een team van marine-dolfijnen is wellicht de laatste hoop op overleven voor de betwistbaarste bruinvissen van de planeet, genaamd vaquitas (Phocoena sinus).

Beschouwd als 's werelds meest bedreigde zeezoogdier soorten, leven vaquitas, die donkere ringen rond hun ogen en mond hebben, alleen in de bovenste delen van de Golf van Californië in Mexico, volgens de Cetacean Specialist Group. De bruinvis wordt vaak gedood in visnetten, volgens het tijdschrift Science.

De groep militaire dolfijnen, genaamd Seal Team 6, werd speciaal opgeleid door de Amerikaanse marine om hun diepduikende en sonarvaardigheden te gebruiken om onderzeese mijnen en andere objecten te lokaliseren, aldus de marine. In deze ultieme poging om de bruinvissen te redden, hopen natuurbeschermers dat de dolfijnenselectie de overgebleven individuen zal vinden - het laatste rapport suggereert dat slechts 60 individuen in het wild blijven - zodat ambtenaren een handvol van hen kunnen verplaatsen om in gevangenschap te fokken, Science magazine gemeld. [Vaquita Photos: 's werelds meest bedreigde zeezoogdier]

Het is de bedoeling dat het project in het voorjaar van start gaat, hoewel de betrokken deskundigen zeggen dat ze nog in de planningsfase zijn. "Jim Fallin van de Amerikaanse marine Space and Naval Warfare Systems Centre Pacific zei dinsdag dat de deelname van dolfijnen zich nog in de planningsfase bevindt", meldde de Associated Press op 3 januari.

Niet iedereen wordt echter verkocht aan het "zeehondenploeg". "Ik vind dit idee helemaal niet leuk", zei Omar Vidal, directeur-generaal van het Wereld Natuur Fonds (WWF) Mexico in Mexico City, zoals gerapporteerd door het tijdschrift Science. "Het risico van het doden van een vaquita tijdens het vangen is heel hoog: met nog maar 50 of 60 dieren kunnen we daar niet mee spelen."

Vaquitas zijn de kleinste walvisachtigen, met een gemiddelde lichaamslengte van 3,9 tot 4,9 voet (ongeveer 120 tot 150 centimeter) en met een gewicht van slechts 120 pond (55 kilogram), volgens de Zoological Society of London.

Oorspronkelijk artikel over WordsSideKick.com.


Video Supplement: .




WordsSideKick.com
Alle Rechten Voorbehouden!
Reproductie Van Materialen Toegestaan Alleen Prostanovkoy Actieve Link Naar De Site WordsSideKick.com

© 2005–2019 WordsSideKick.com