Zeldzame Video: Bedreigde Kuikens Komen Uit Nest

{h1}

Video legt de eerste momenten van het leven vast als piepkleine, donzige, bruin en witte, van een lepel voorziene strandloperkuikens uit het nest strompelen en pikken naar voedsel.

Dit kan de eerste en laatste high-definition video zijn van een Lepelaarbekstrandloper uit zijn nest.

Een van 's werelds meest kritisch bedreigde soorten, de 6-inch-tall (15 centimeter) vogel wordt binnen 10 jaar met uitsterven bedreigd, volgens een verklaring van het Cornell Lab of Ornithology, die de video heeft vrijgegeven. Slechts ongeveer 100 paren werden geteld op de broedplaatsen in het Russische Verre Oosten vorig jaar, en de bevolking is de afgelopen jaren jaarlijks met 25 procent gedaald. (Er waren ook 100 juvenielen.)

Het Cornell Lab stuurde videograaf Gerrit Vyn naar Chukotka, Rusland, om de geluiden en het gedrag van de slangen te documenteren op een afgelegen broedplaats in 2011. Het lab bracht onlangs de video's online uit om de aandacht te vestigen op de situatie van de soort.

"De Spoon-billed sandpiper is een van de meest opmerkelijke kleine vogels op aarde en het kan uitsterven voordat de meeste mensen beseffen dat het hier was," zei John Fitzpatrick, uitvoerend directeur van het Cornell Lab of Ornithology, in de verklaring. "We hopen dat we met deze kostbare videobeelden snel mensen, natuurbeschermingsorganisaties en overheden met deze geweldige vogels verbinden en een internationale inspanning voor natuurbehoud stimuleren."

Eerste momenten van het leven

Een video vangt de eerste momenten van het leven als de piepkleine, donzige, bruin-witte kuikens uit het nest komen strompelen en eten pikken. "Ze voeden zichzelf vanaf de eerste dag," zei Vyn in de video. [Kijk hoe het kuiken uitkomt.]

Vyn kampeerde een tent en een blinde, met alleen een slaapzak voor de warmte, wachtend tot de eieren uitkomen. "Het was een ongelooflijk spannende tijd voor mij, spannend en zenuwslopend wachtend op drie dagen in deze storm om deze vier eieren uit te laten komen," zei hij. Vyn filmde het enige nest met eieren in 2011: de andere 20 eieren werden in gevangenschap gefokt en de kuikens lieten in Rusland vrij om hun migratie van 8.000 mijl (8.000 kilometer) naar Zuidoost-Azië te maken.

Een groot deel van de achteruitgang van de kleine vogel is te wijten aan het verlies van leefgebied door ontwikkeling en zelfvoorzienend jagen langs de migratieroute en het winterverblijf in de kusten van Zuidoost-Azië, denken wetenschappers. De 40 mijl lange (32 km) Saemangeum zeewering in Zuid-Korea heeft bijvoorbeeld 440 vierkante mijl (440 vierkante km) aan estuaria en getijdenplaten afgezonderd, voedingsgebieden voor honderdduizenden trekvogels en een primaire stopplaats voor Spoon -billed strandlopers. En kustvogels zijn een voedselbron voor mensen die langs de kust wadden van Myanmar en andere nabijgelegen landen wonen, zei het Cornell Lab in een verklaring.

Een verdwijnende soort documenteren

Gemeenschappelijk foerageergedrag hier op de broedplaatsen is verrassend verschillend van de manier waarop ze zich voeden met de overwinteringsgebieden, volgens het Cornell-lab. Op de broedplaatsen voeden de vogels zich met insecten, vooral muggen, muggen, vliegen, kevers en spinnen, evenals graszaden en bessen. Op de overwinteringsgebieden en tijdens de migratie eten ze ongewervelde dieren, waaronder polychaetewormen en garnalen.

Een andere video van Vyn toont een gekoppeld spechtbekstrandpaard dat foerageert langs de rand van een besneeuwde vijver in Chukotka.

Vyn ving ook zelden gezien verkering gedrag tussen volwassen lepel-gefactureerde strandlopers. Deze video, die tijdens de eerste paar dagen van de seizoensgebonden verkering van een paar is gemaakt, bevat een poging tot copulatie en een nestschurftendisplay.

De Spoon-billed Sandpiper-populatie in het Russisch is gevolgd sinds 1977, toen een enquête naar schatting 2.500 broedparen in Chukotka schatte. Tegen 2003 was de bevolking gedaald tot ongeveer 500 paar. In 2008 noemde de Internationale Unie voor het Behoud van de Natuur de soort als ernstig bedreigd op zijn Rode Lijst.

Bereik Becky Oskin om [email protected]. Volg haar op Twitter @beckyoskin. Volg OurAmazingPlanet op Twitter @OAPlanet. We zijn ook bezig Facebook en Google+.


Video Supplement: Bewoners van Borneo roven de eieren van de zeeschildpad.




WordsSideKick.com
Alle Rechten Voorbehouden!
Reproductie Van Materialen Toegestaan Alleen Prostanovkoy Actieve Link Naar De Site WordsSideKick.com

© 2005–2019 WordsSideKick.com