Eekhoorns: Dieet, Gewoonten En Andere Feiten

{h1}

Eekhoorns zijn behendige, knoestige-tailed knaagdieren gevonden over de hele wereld. Er zijn meer dan 200 soorten eekhoorns.

Eekhoorns zijn behendige, knoestige-tailed knaagdieren gevonden over de hele wereld. Ze behoren tot de Sciuridae-familie, waaronder prairiehonden, eekhoorns en marmotten.

Er zijn meer dan 200 soorten eekhoorns, volgens het Integrated Taxonomic Information System (ITIS), en ze zijn onderverdeeld in drie soorten: boomeekhoorns, grondeekhoorns en vliegende eekhoorns. Deze drie categorieën zijn verder onderverdeeld in vele soorten eekhoorns, zoals Albino, Mountain Tree, Antelope, Spotted, Gray, American Red, Douglas, Fox, Pygmy, Northern Flying, Southern, Arizona Gray, Idaho, Arctic Ground, Albert's, Franklin, Richardson, Rock, White en Black eekhoorn.

Grootte

Omdat er zoveel soorten eekhoorns zijn, variëren ze enorm in grootte. De kleinste eekhoorn is de Afrikaanse pygmeeekhoorn. Het groeit tot 2,8 tot 5 inch (7 tot 13 centimeter) lang en weegt slechts 0,35 gram (10 gram). De Indische reuzekhoorn is 's werelds grootste bekende eekhoorn. Het groeit tot 36 inch (1 meter) lang en weegt tot 4 pond (1,8 kilogram).

Amerikaanse rode eekhoorns voeden zich met de zaden van groenblijvende bomen.

Amerikaanse rode eekhoorns voeden zich met de zaden van groenblijvende bomen.

Krediet: Barb Thomas

Grijze eekhoorns, vaak te vinden in Noord-Amerika, zijn middelgrote eekhoorns. Ze worden 15 tot 20 inch (38,1 tot 50,8 cm) lang, waarbij hun staarten een extra lengte van 6 tot 9,5 inch (15,24 tot 24,13 cm) toevoegen. Ze wegen typisch ongeveer 1 tot 1,5 pond (0,45 tot 0,68 kg).

Een groep eekhoorns wordt een haast of dray genoemd. Ze zijn erg territoriaal en vechten tot de dood om hun gebied te verdedigen. Moeder eekhoorns zijn de meest kwaadaardige bij het verdedigen van hun baby's.

Sommige eekhoorns zijn schemerig. Dit betekent dat ze alleen actief zijn bij zonsopgang en zonsondergang.

Waar wonen eekhoorns?

Eekhoorns leven op elk continent behalve in Australië en Antarctica, volgens de BBC.

Eekhoorns leven typisch in bosrijke gebieden, omdat ze het liefst in bomen leven. Grondeekhoorns komen hun naam eer aan. Ze graven holen, een systeem van tunnels ondergronds, om in te leven. Sommige eekhoorns overwinteren ook in holen tijdens de winter om warm te blijven.

Albino-eekhoorns zijn vrij populair in sommige delen van de Verenigde Staten. Olney, Illinois, is een van de steden die zichzelf noemt

Albino-eekhoorns zijn vrij populair in sommige delen van de Verenigde Staten. Olney, Illinois, is een van de steden die zichzelf "Home of the White Squirrels" noemt, samen met Marionville, Mo., en Brevard, NC. De gemeente Kenton, Tennessee, pronkt trots met een populatie van 200 van de harige, bleke knaagdieren.

Krediet: Andrea Browning

Vliegende eekhoorns maken hun huizen in boomholten of nesten die zijn ingebouwd in de boeven van takken. Om van boom naar boom of van een boom naar de grond te komen, verspreiden vliegende eekhoorns het spiermembraan tussen hun benen en lichaam en glijden ze in de lucht. Ze kunnen maximaal 160 voet (48 m) glijden, waardoor het lijkt alsof ze kunnen vliegen.

Gemiddeld eten eekhoorns ongeveer een pond voedsel per week. Veel mensen denken dat eekhoorns alleen maar noten eten, maar dit is niet waar. Eekhoorns zijn alleseters, wat betekent dat ze graag planten en vlees eten. Eekhoorns eten voornamelijk schimmels, zaden, noten en fruit, maar ze zullen ook smullen van eieren, kleine insecten, rupsen, kleine dieren en zelfs jonge slangen.

Wat eten eekhoorns?

Ter voorbereiding op koude maanden zullen eekhoorns hun voedsel begraven. In de wintermaanden hebben ze een voorraad voedsel die ze kunnen eten als de voorraden schaars zijn.

Baby eekhoorns

Een vrouw draagt ​​haar jongen gedurende een draagtijd van 29 tot 65 dagen, afhankelijk van de grootte van de soort; kleinere eekhoorns hebben kortere draagtijd, volgens het Animal Diversity Web van de University of Michigan. Moeders krijgen in één keer twee tot acht nakomelingen. Baby's worden kits of kittens genoemd en worden blind geboren. Ze zijn ongeveer twee of drie maanden afhankelijk van hun moeder.

Een boost van stress tijdens de zwangerschap helpt rode eekhoorns ervoor te zorgen dat hun pups snel zullen groeien.

Een boost van stress tijdens de zwangerschap helpt rode eekhoorns ervoor te zorgen dat hun pups snel zullen groeien.

Krediet: foto door Ryan W. Taylor

Na zeven tot acht weken worden de jongen gespeend. Wanneer de kits het nest verlaten, reizen ze niet verder dan 2 mijl van huis, volgens het Massachusetts Department of Wildlife and Fisheries. Sommige eekhoornsoorten hebben om de paar maanden of twee keer per jaar nieuwe nesten.

Classificatie / taxonomie

De taxonomie van eekhoorns, volgens het Integrated Taxonomic Information System (ITIS), is:

  • Koninkrijk: Animalia
  • stam: Chordata
  • Klasse: Mammalia
  • Bestellen: Rodentia
  • onderorde: Sciuromorpha
  • Familie: Sciuridae
  • subfamilies: Callosciurinae (Zuid-Aziatische boomeekhoorns), Ratufinae (reusachtige eekhoorns), Sciurillinae (Zuid-Amerikaanse pygmy eekhoorns), Sciurinae (inclusief vliegende eekhoorns), Xerinae (inclusief grondeekhoorns)
  • Geslachten en soorten: 21 geslachten & meer dan 200 soorten, waaronder Lariscus hosei (Vier gestreepte grondeekhoorn), exilisciurus whiteheadi Whiteheads (Tufted pygmy squirrel), Ratufa bicolor (Zwarte reuzeekhoorn), Glaucomys sabrinusi (Noordse vliegende eekhoorn) en Tamiasciurus hudsonicus (Rode eekhoorn)

Conserveringsstatus

Volgens de Internationale Unie voor de Behoud van de Rode Lijst van de Natuur, zijn deze soorten in gevaar: San Joaquin antilopegras eekhoorn, wollige vliegende eekhoorn, Sipora vliegende eekhoorn, Mentawi vliegende eekhoorn, Siberut vliegende eekhoorn, rokerige vliegende eekhoorn, Vincent's bush eekhoorn, Baja California rots eekhoorn, Idaho grondeekhoorn, Perote grondeekhoorn, broederlijke eekhoorn en Mearns 'eekhoorn. De vliegende eekhoorn Namdapha wordt ernstig bedreigd.

Andere feiten

Eekhoorns hebben vier tanden aan de voorkant van hun mond die hun hele leven constant groeien. Dit zorgt ervoor dat hun tanden niet slijten tot noppen door knagen aan noten en andere objecten.

Deze knaagdieren hebben opmerkelijke kleine lichamen. Een eekhoorn heeft bijvoorbeeld gevoerde voeten die kussens sprongen van maximaal zes meter lang.Hun ogen zijn hoog op hun hoofd en aan elke kant van het hoofd geplaatst zodat ze een groot deel van hun omgeving kunnen zien zonder hun hoofd te hoeven draaien. Het zijn ook fantastische hardlopers. Eekhoorns kunnen 20 mph (32 km / u) uitvoeren.

De grijze eekhoorn (sciurus carolinensis) is niet alleen grijs. Het wordt geleverd in verschillende kleuren, zoals wit, grijs, bruin en zwart. Deze kleine eekhoorns zijn geweldig in het planten van bomen. Ze begraven hun eikels, maar vergeten waar ze ze neerzetten. De vergeten eikels worden eiken bomen.

Correctie: Dit artikel is bijgewerkt op 4 mei 2016 om de juiste lengte van de draagtijd weer te geven.

Andere bronnen:

  • Humane Society of the United States - Squirrel
  • Afdeling Natuur en Visserij van Massachusetts - Gray Squirrel
  • National Geographic - Squirrel
  • BBC Nature - Squirrel

Video Supplement: Author, Journalist, Stand-Up Comedian: Paul Krassner Interview - Political Comedy.




WordsSideKick.com
Alle Rechten Voorbehouden!
Reproductie Van Materialen Toegestaan Alleen Prostanovkoy Actieve Link Naar De Site WordsSideKick.com

© 2005–2019 WordsSideKick.com