Zwanen: 'Do Our Butts Look Big?'

{h1}

De grootte van zwaanachterbouten geeft onderzoekers hints waarom de populaties van vogels in europa afnemen.

Een populatie van zwartsnavelzwanen waarvan de winter bekend is in het Verenigd Koninkrijk, neemt af en onderzoekers zijn op zoek naar aanwijzingen over waarom op een ongewone plek: de achterkant van de vogels.

Deze gids rangschikt zwanen 'achterste uiteinden van broodmager (# 1) tot mollig (# 6). Vrou- welijke zwanen hebben meer kans om hun jaarlijkse migratie naar de Noordpool te overleven.

Deze gids rangschikt zwanen 'achterste uiteinden van broodmager (# 1) tot mollig (# 6). Vrou- welijke zwanen hebben meer kans om hun jaarlijkse migratie naar de Noordpool te overleven.

Krediet: WWT

Dat komt omdat vogelgriep signalen kan geven over het dieet van het dier, volgens de Wildfowl and Wetlands Trust (WWT), een natuurbeschermingsorganisatie die het onderzoek uitvoert. Om erachter te komen of de vogels genoeg voedsel krijgen om hen te ondersteunen bij hun jaarlijkse migratie, controleren WWT-wetenschappers en vrijwilligers de achterbouten van de zwanen, een techniek die ook wel bekend staat als 'abdominale profilering'. Een goedgevoede vogel draagt ​​een beetje extra rotzooi in de kofferbak, tussen de poten en de staart. In tegenstelling, zal een magere, ondervoede zwaan - het soort minder waarschijnlijk om de reis naar het noorden te overleven - een ingevulde buit missen.

De Bewick's zwaan brengt zijn winters door in Europa en het Verenigd Koninkrijk en vliegt elk voorjaar naar Arctic Russia. Zelfs terwijl de populaties van andere zwanen stabiel zijn gebleven, nemen de zwervelkoppels van Bewick af. Het aantal Bewick's zwanen overwinteren in Europa daalde 27 procent tussen 1995 en 2005, van 29.000 tot 21.000 personen, volgens WWT.

Een mogelijke reden voor de problemen van de soort is een gebrek aan voedsel in hun voedselgebieden in de winter in het Verenigd Koninkrijk - aldus de vogel lichaamsvetcontroles, Julia Newth, een WWT-onderzoeker, zei in een verklaring. De data-analyse is niet compleet, zei Newth, maar vroege observaties suggereren dat de vogels veel vet inpakken voor hun lange reis. Dus als deze resultaten behouden blijven en magere derrieres niet worden gevonden, zouden de onderzoekers gebrek aan voedsel op het overwinteringsgebied kunnen uitsluiten.

"We moeten verder werken om te kijken of hun lichaamscondities in de loop der jaren zijn veranderd en, zo ja, of dit verband houdt met de daling van het aantal," zei Newth.

De achterkant van deze zwaan mist de hobbelige vetafzettingen die worden gezien bij goed gevoede vogels.

De achterkant van deze zwaan mist de hobbelige vetafzettingen die worden gezien bij goed gevoede vogels.

Krediet: WWT

Verschillende andere factoren kunnen de populatie van zwanen, met inbegrip van habitat- en weersveranderingen op hun broedgebieden in Rusland, evenals stropers, botsingen met hoogspanningslijnen en loodvergiftiging, volgens WWT, schaden.

"De resultaten van de waarnemingen van dit jaar zullen worden vergeleken met gegevens die eerder zijn verzameld in de jaren '80, '90 en de afgelopen winter," zei Newth. "Het zal helpen voorkomen dat de vermindering van overwinterende zwanen het gevolg is van veranderingen in de habitat bij Britse overwinteringssites - en een indicatie geven van hoe de zwanen reageren op veranderingen in het milieu."

Je kunt volgen WordsSideKick.com Senior schrijver Stephanie Pappas op Twitter @sipappas.


Video Supplement: How to Dance Kpop Style 2011.




WordsSideKick.com
Alle Rechten Voorbehouden!
Reproductie Van Materialen Toegestaan Alleen Prostanovkoy Actieve Link Naar De Site WordsSideKick.com

© 2005–2019 WordsSideKick.com