Walrus Feiten

{h1}

Ze gebruiken die slagtanden om op het ijs te slepen!

Walruses zijn de zachte reuzen van de Noordpool. Ze behoren tot de grootste vinpotigen, halfvoetige, semi-maritieme zeezoogdieren. Hoewel ze echter een intimiderende grootte hebben en carnivoren zijn, zijn deze dieren niet agressief.

Grootte

Walrussen hebben grote, slappe lichamen bedekt met bruine of roze huid. Korte vacht bedekt het grootste deel van hun lichaam behalve hun vinnen. Hun gezichten hebben twee kleine ogen, een snor en twee lange slagtanden.

Walrussen wegen tussen 600 en 1.500 kilogram (1.320 tot 3.300 lbs.) En kunnen oplopen tot 3,2 meter (10,5 voet), volgens het Animal Diversity Web (ADW), een database die wordt beheerd door het Museum of Zoology van de University of Michigan.. Mannen zijn ongeveer twee keer zo groot als vrouwtjes, hebben langere en dikkere slagtanden en hebben meestal een dikkere huid.

Walrus slagtanden kunnen oplopen tot 3 voet (1 m). De slagtanden zijn hoektanden en steken uit aan beide zijden van de mond van het dier. Walrussen gebruiken hun slagtanden om door ijs te breken en om te helpen bij het klimmen uit het water en op het ijs. De dieren gebruiken ook hun slagtanden om zichzelf te verdedigen tegen grotere roofdieren en om dominantie en een hiërarchie tussen walrussen vast te stellen, volgens de ADW. [Giants on Ice: Gallery of Walruses]

Habitat

De meeste walrussen leven in ijskoude wateren nabij de poolcirkel. Ze geven de voorkeur aan gebieden met ondiep water, zodat ze gemakkelijk toegang hebben tot voedsel, volgens de ADW.

Wil je zien waar deze grote walrussen rondhangen, naast het strand? Sla een tag op één en zie.

Wil je zien waar deze grote walrussen rondhangen, naast het strand? Sla een tag op één en zie.

Krediet: USGS.

Walruses klimmen op ijs of stranden om te slapen of te rusten. Ze bewegen zich niet snel op het land maar zijn snel in het water. Walrussen kunnen gemiddeld ongeveer 4.35 mph (7 km / h) en zo snel als 21.74 mph (35 km / h) zwemmen, volgens de MarineBio Conservation Society.

Een groep walrussen wordt een kudde genoemd. Ze verzamelen zich bij honderden om te zonnebaden op het ijs. Tijdens het paarseizoen verzamelen walrussen zich met duizenden. Een kudde is meestal gescheiden door geslacht; vrouwtjes hebben hun eigen kuddes en mannetjes hebben hun eigen kuddes. De dominante mannetjes worden gekozen op basis van leeftijd, lichaamsgrootte en slagtandlengte.

Walrussen zijn erg dik, maar om een ​​goede reden. Hun blubber houdt ze warm in ijskoude wateren. Deze dieren kunnen ook hun hartslag vertragen, waardoor ze bij temperaturen onder het vriespunt kunnen leven, volgens National Geographic.

Dieet

Walruses zijn carnivoren, maar het zijn geen woeste jagers. Het favoriete eten van de walrus is schelpdieren. Ze duiken onder water en gebruiken hun snorharen om de schaaldieren in het donkere water van de oceaan te detecteren. Volgens het Arctic Study Center van het Smithsonian Institution kan een walrus tot 4.000 tweekleppige schelpdieren in één voeding eten. Wanneer voedsel moeilijk te verkrijgen is, zullen walrussen ook de karkassen van dode zeehonden eten.

Nakomelingen

Vrouwelijke walrussen werpen hun jonge kalveren tijdens hun migratie in de lente. Na een draagtijd van 15 tot 16 maanden krijgt het vrouwtje een kalf. Zeer zelden zullen walrussen een tweeling baren. Kalveren wegen ongeveer 100 tot 165 lbs. (45 tot 75 kg) bij de geboorte, volgens Defenders of Wildlife.

Een walrus pup gescheiden van zijn moeder in de Noordelijke IJszee.

Een walrus pup gescheiden van zijn moeder in de Noordelijke IJszee.

Dankbetuiging: Phil Alatalo, Woods Hole Oceanographic Institution

Zodra het kalf geboren is, kan het zwemmen. Hij zal de eerste drie jaar van zijn leven samen met zijn moeder zwemmen. Daarna, op 3 jaar oud, gaan de mannelijke kalveren bij de mannelijke kudde wonen. Om 15 uur begint het mannetje te paren. Vrouwtjes zullen paren zodra ze 5 jaar oud zijn. Walrussen kunnen maximaal 40 jaar oud zijn.

Classificatie / taxonomie

Er zijn drie ondersoorten van walrussen. Atlantische walrussen leven in de kustgebieden langs het noordoosten van Canada tot Groenland. Walrussen in de Stille Oceaan leven in de noordelijke zeeën in de buurt van Rusland en Alaska. Laptev-walrussen leven in de Laptev-zee van Rusland. Sommige wetenschappers betwisten dat de Laptev-walrus geen derde ondersoort is, en zeggen dat hij samen met de walrus uit de Stille Oceaan moet worden opgenomen, volgens de Rode Lijst van de Internationale Unie voor het Behoud van de Natuur (IUCN).

Het Integrated Taxonomic Information System (ITIS) plaatst de walrus in een onderorde die bestaat uit hondenachtige carnivoren, waaronder zeehonden, coyotes, vossen, jakhalzen, wolven, stinkdieren en beren. De taxonomie van walrussen is:

  • Koninkrijk: Animalia
  • subrijk: Bilateria
  • Infrakingdom: Deuterostomia
  • stam: Chordata
  • subphylum: Vertebrata
  • Infraphylum: Gnathostomata
  • superklasse: Tetrapoda
  • Klasse: Mammalia
  • subklasse: Theria
  • Infraclass: Eutheria
  • Bestellen: Carnivora
  • onderorde: Caniformia
  • Familie: Odobenidae
  • Geslacht & soort: Odobenus rosmarus
  • ondersoorten: Odobenus rosmarus divergens (Pacific walrus), Odobenus rosmarus laptevi (Laptev-walrus), Odobenus rosmarus rosmarus (Atlantische walrus)

Conserveringsstatus

In de jaren vijftig was de populatie van walrussen bijna geëlimineerd als gevolg van commerciële jacht, maar de populatie werd in de jaren tachtig teruggebracht tot een bloeiend aantal. De IUCN heeft geen categorie of criteria voor de staat van instandhouding van de walrus. Dit komt omdat de populatie van het dier op dit moment onbekend is. De organisatie zegt wel dat de bevolking groot is, maar afneemt als gevolg van klimaatverandering.

Andere feiten

Inheemse mensen van de Arctische jacht walruses voor huiden, voedsel, ivoor en botten, volgens de IUCN. Deze inboorlingen zijn nu de enige mensen die legaal op walrussen mogen jagen.

Odobenus rosmarus, de wetenschappelijke naam van de walrussen, is Latijn voor "tand-walking sea-horse," volgens National Geographic.

Walruses hebben slechts twee natuurlijke roofdieren: de orka (of orka) en de ijsbeer. Beide hebben meer kans om walruskalveren te jagen dan volwassenen.

Van semi-maritieme semi-maritieme zoogdieren (vinpotigen) zijn walruses de tweede in grootte alleen voor zeeolifanten van olifanten.

"The Walrus and the Carpenter" is een gedicht geschreven in 1865 door Lewis Carroll. National Geographic heeft een "GeoStory" samengesteld met afbeeldingen, kaarten en informatie over het gedicht.

Extra middelen

  • BBC: Arctic van Rusland - Laptev Walrus
  • Verdedigers van het wildleven: Walrus
  • Sea World: Walrus
  • Animal Diversity Web: Walrus


Video Supplement: Tom Anderson Raven Classic With Fender Blues Junior IV and Earthquaker + Walrus Audio Effects.




WordsSideKick.com
Alle Rechten Voorbehouden!
Reproductie Van Materialen Toegestaan Alleen Prostanovkoy Actieve Link Naar De Site WordsSideKick.com

© 2005–2019 WordsSideKick.com